REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruodžio 14 d. Šiaulių universiteto bibliotekoje įvyko paskutinis Karjeros centro rengto „Karjeros akademijos“ mokiniams seminaras „Streso valdymas“. Jį vedė Šiaulių universiteto Humanitarinio fakulteto Užsienių kalbų studijų katedros vedėja Aina Būdvytytė-Gudienė.

REKLAMA
REKLAMA

Seminaro vedėja pasakojo, kad su stresu galima susidurti visur: mokykloje, darbe, namuose, universitete. Paaiškino, koks yra ilgalaikis ir trumpalaikis stresas, kad vienas iš didžiausių stresų atsiranda dėl santykių su artimais žmonėmis, kad stresas gali padaryti netgi finansinių nuostolių. Būtina vengti streso, nes tai gali sukelti ligas. Žmonės, patiriantys stresą, dažniau patenka į nelaimingus atsitikimus arba yra linkę į savižudybę. Lektorė pasakojo ir apie „sudegimo“ sindromą, stadijas ir kas labiausiai rizikuoja „sudegti“, pateikė pavyzdžių iš savo asmeninio gyvenimo, kaip ji kovojo su stresu. Seminaro metu gausiai susirinkę mokiniai turėjo galimybę atlikti praktines užduotis, testus.

REKLAMA

Seminaro pabaigoje Karjeros centro direktorė Lina Bivainienė mokiniams įteikė pažymėjimus.

S. Daukanto gimnazistė Ieva džiaugėsi, kad buvo organizuojamas toks seminarų ciklas, nes ji gavo naudingos informacijos apie karjeros planavimą, o tai yra labai aktualu šiuolaikiniam jaunimui, kuris yra labai aktyvus ir užimtas.

„Saulėtekio“ gimnazistai Tadas ir Lukas sakė, kad seminarai buvo labai naudingi, ypač patiko seminarai apie lyderystę ir streso valdymą. Pakalbinta Kotryna iš „Saulėtekio“ gimnazijos teigė, kad seminarų metu pateikta informacija yra labai vertinga ir naudinga, kad visiškai pasikeitė nuomonė apie karjerą: gimnazistė suprato, tai ne tik darbas, o visas žmogaus gyvenimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų