REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gandai dėl galimų „Swedbank“ problemų neturi jokio pagrindo, teigia finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

REKLAMA
REKLAMA

„Natūralu, kad dėl vieno banko problemų kam nors pasitaiko patogi proga papokštauti dėl kitų bankų. Labai apgailestauju, jei kas nors čia mato kažką juokingo, bet tikrai jokios informacijos neturime ir manome, kad šiuo atveju visiškai nėra pagrindo panikuoti“, – po Vyriausybės pasitarimo kalbėjo finansų ministrė.

REKLAMA

ELTA primena, kad penktadienį Latvijos socialiniuose tinkluose ir interneto erdvėje kilo absurdiški ir jokio pagrindo neturintys gandai, kad „Swedbank“ nebedirba Estijoje, nėra galimybių išgryninti pinigų Švedijoje, Švedijos ir Estijos „Swedbank“ vadovybės areštuotos.

„Swedbank“ pirmadienį kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą, kad šis išsiaiškintų, kas paskleidė melagingą informaciją apie „Swedbank“ Latvijoje, Estijoje ir Švedijoje ir taip mėgino sukelti gyventojų sumaištį. Tai žurnalistams pirmadienį pranešė „Swedbank“ Lietuvoje vadovas Antanas Danys.

REKLAMA
REKLAMA

„Gandai apie „Swedbank“ nestabilumą neturėtų kelti panikos“, – mano Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Arvydas Anušauskas.

Pasak NSGK vadovo, banko atstovų kreipimąsis į VSD yra visiškai logiškas, nes tokio pobūdžio informacijos rinkimas ir teikimas – departamento funkcijų dalis. Politikas teigė, kad jokių skubių politikų iniciatyvų dėl šių gandų nereikia ir galima visiškai pasikliauti tiek Lietuvos VSD, tiek latvių kolewgomis, kurie analizuoja situaciją.

„Manau, kad tokie gandai, jų skleidimas gali būti susiję su artėjančiu reitingų keitimu. Tiek didžiosioms Europos valstybėms, tiek daliai didžiųjų Europos bankų artėja laikas, kai gali būti sumažinti skolinimosi reitingai. Kita vertus, reitingo sumažinimas dar niekaip nereiškia banko nemokumo. <...> Žinant realią „Swedbanko“ situaciją, motininių bankų būklę, pagrindo panikai tikrai nėra“, – portalui Balsas.lt tvirtino A. Anušauskas.

Daugiau klausykitės čia:

Latvijos saugumo policija pradėjo baudžiamąjį procesą dėl gandų apie „Swedbank“ bankrotą, kuriais siekiama destabilizuoti situaciją šalyje. Apie tai pirmadienį po vyriausybės posėdžio žurnalistams pranešė šalies premjeras Valdis Dombrovskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų