REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kuras Lietuvoje – gerokai per brangus Lietuvos pragyvenimo lygiui. Kalbama, kad maždaug pusė lietuvių važinėja su kontrabandiniu kuru. Kiek pagrįstos šios kalbos, aiškinsis BTV laida „Auksarankiai“.

REKLAMA
REKLAMA

Prasimanyti kontrabandinio kuro lietuviai randa įvairių būdų.  Benzinvežiai kursuoja iš Baltarusijos, o ekspertai skaičiuoja, kad net paprastu „Volkswagen passat“ automobiliu „verslininkai“ įsigudrina per pusmetį pervežti 16-18 tonų kuro. Norint išvengti važiavimo į Baltarusiją pareigūnai kartais aptinka netgi  nelegaliai per sieną nutiestus benzotekius.

REKLAMA

Pardavinėjantys kurą gauna jį ne tik nelegaliai parvežtą iš užsienio, bet ir tiesiog vogtą Lietuvoje: nusiurbtą iš kiemuose paliktų automobilių ar nelegaliai prisijungus prie naftotiekių. Tokie nusikaltimai kenkia ne tik ekonomikai, bet ir kelia milžinišką pavojų aplinkosaugai. Užtenka vieno neatsargaus žingsnio ir norėjimas lengvai užsidirbti gali baigtis ekologine katastrofa.

„Auksarankiai“ taip pat tikrins, kokiu kuru labiausiai apsimoka važiuoti: benzinu, dyzeliu ar... vandeniliu? Ir kuo rizikuojate, pildamiesi kurą nelegaliose degalinėse?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų