REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grupė smulkiųjų ir vidutinių banko „Snoras“ kreditorių reiškia abejones dėl pasiūlytų banko bankroto administratoriaus kandidatūrų. Dalies kreditorių įsitikinimu, bankroto administravimą teisingiausiai būtų patikėti asmeniui arba įmonei, įrodžiusiai gebėjimą vienodai paisyti visų interesų. Kreditorių grupė „Snoro“ bankroto administratoriumi siūlo UAB „Vermosa“, kuri administruoja skrydžių bendrovės „Star1 Airlines“ bankrotą.

REKLAMA
REKLAMA

Anot grupei banko „Snoras“ kreditorių atstovaujančio Tomo Svidinsko, abi pasiūlytos kandidatūros kelia abejonių tiek dėl užimtumo, tiek dėl galimo suinteresuotumo. Todėl smulkių ir vidutinių kreditorių grupė banko „Snoras“ bankroto administratoriumi siūlo skirti UAB „Vermosa“. Pastaroji įmonė visai neseniai buvusiam skrydžių bendrovės „Star1 Airlines“ vadovui pateikė 10 mln. Lt. ieškinį nuostoliams atlyginti.

REKLAMA

„Kaip ir kiti banko kreditoriai naudojamės teise išsakyti savo poziciją bei teismui teikti savo kandidatūrą. Todėl nepritariame Lietuvos banko valdybos siūlomai UAB „Įmonių bankroto administravimo ir teisinių paslaugų biuras“ kandidatūrai. Tačiau lygiai taip pat turime rimtų abejonių ir dėl indėlininkų asociacijos siūlomo kandidato. Vien dėl to, kad tarp šios asociacijos steigėjų yra didžiųjų Lietuos advokatų kontorų advokatai, kyla klausimas, ar jie nebus suinteresuoti parduoti savų paslaugų bankroto administratoriui ir paisyti tik stambių klientų interesų. Manome, kad siekiant teisingumo banko administravimą būtina patikėti asmeniui arba įmonei, jau įrodžiusiai gebėjimą vienodai paisyti visų interesų“, - tvirtina kreditorių grupės atstovas T. Svidinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis priduria, kad Lietuvos banko valdybos pasiūlyta „Įmonių bankroto administravimo ir teisinių paslaugų biuras“ kandidatūra kelia abejonių ne tik dėl savo pajėgumų, bet ir dėl patirties. Kreditorių grupės žiniomis, dešimt šioje įmonėje dirbančių bankroto administratorių šiuo metu administruoja apie 200 įmonių. Tai reiškia, kad vienam administratoriui tenka vidutiniškai po 20 įmonių. Be to, UAB „Įmonių bankroto administravimo ir teisinių paslaugų biuras“ jau dvejus metus administruoja AB „flyLAL – Lithuanian Airlines“ bankroto bylą.

„Kiek žinome, per tuos metus nė karto nebuvo keliamas AB „flyLAL – Lithuanian Airlines“ vadovų ir akcininkų atsakomybės klausimas. Tai faktas, leidžiantis suabejoti Lietuvos banko valdybos siūlomo kandidato suinteresuotumu objektyviai nustatyti visus prie banko žlugimo prisidėjusius asmenis ir institucijas bei pareikalauti jų atsakomybės“, - tvirtina T. Svidinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų