• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos nuomone, Vyriausybė, žadėdama pensininkams grąžinti tik pusę kitąmet numatytos sumos, pasielgė netinkamai ir neteisingai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai tik pritrūkstama lėšų, konservatorių Vyriausybė lupa jas nuo silpniausiųjų. Nuolat kylant kainoms, net ir grąžintos pensijos į ikikrizinį lygį nebeturės tokios perkamosios galios kaip buvo 2008-aisiais. Tačiau valdantieji konservatoriai ir liberalai toliau vykdo sunkiausiai gyvenančių žmonių skurdinimo politiką“, – sako LSDP frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius.

REKLAMA

Socialdemokratų nuomone, 4 proc. mažinti visas biudžeto išlaidas taip pat nėra išmintinga. LSDP frakcija siūlo susidėlioti prioritetus ir išlaidas mažinti skirtingais procentiniais punktais, kad nenukentėtų kai kurie itin reikšmingi sektoriai.

„Jei visos išlaidos bus rėžiamos vienodai, tai kitąmet nukentės visas viešasis sektorius – ligoninės, bibliotekos, mokyklos, ugniagesiai, policija, tad jų darbas gali būti paralyžiuotas. Neturi nukentėti prioritetinės sritys, todėl siūlome valstybės valdymo išlaidas mažinti atsižvelgiant į kiekvienos srities situaciją. Vyriausybė turėtų peržiūrėti investicines programas, atsisakyti naujų objektų, kurie nėra būtini ar nesukuria naujų darbo vietų, finansavimo“, – teigia LSDP frakcijos lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė pirmadienį paskelbė nutarusi nedidinti pridėtinės vertės mokesčio iki 23 proc., primena ELTA. Kad būtų užlopyta 800–900 mln. litų galinti siekti biudžeto skylė, 4 proc. bus mažinamos valstybės išlaidos, tai siūlė liberalai. Deja, sumažintos pensijos iki buvusio prieš krizę lygio bus atkurtos tik 50 proc.

Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus teigimu, valstybės išlaidas mažinti tenka dėl pablogėjusių euro zonos šalių ir Lietuvos ekonomikos augimo prognozių, kurios verčia ieškoti būdų, kaip užtikrinti šalies viešųjų finansų sistemos stabilumą.

Pasak A. Kubiliaus, biudžeto išlaidų apkarpymas lies tiek valstybės, tiek „Sodros“, tiek Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetus. Dėl šios priežasties nuo kitų metų sausio 1 d. dėl sunkmečio sumažintos pensijos bus atkuriamos tik 50 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų