REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį priimtoje rezoliucijoje Europos Parlamentas ragina siekti dar šiemet pasirašyti ES ir Ukrainos asociacijos sutartį, o kartu reikalauti, kad Ukraina įsipareigotų gerbti demokratiją ir žmogaus teises. Apie tai praneša Europos Parlamento spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentas ragina suderinti asociacijos sutarties pasirašymą „su Ukrainos įsipareigojimais imtis būtinų reformų ir stiprinti politinį pliuralizmą, demokratines vertybes, žmogaus teises ir įstatymo viršenybę“.

REKLAMA

Nuosprendį buvusiai ministrei pirmininkei Julijai Tymošenko europarlamentarai vertina kaip žmogaus teisių pažeidimą, kuris „primena sovietinius laikus, kai asmenys dėl politinių sprendimų buvo persekiojami baudžiamąja tvarka“. Europarlamentarai ragina leisti J. Tymošenko dalyvauti politiniame procese - dabar ir per artėjančius rinkimus. Jie taip pat nerimauja dėl prastėjančios žiniasklaidos laisvės padėties ir ragina Ukrainos valdžią „susilaikyti nuo mėginimų tiesiogiai ar netiesiogiai kontroliuoti šalies žiniasklaidos pranešimų turinį“.

REKLAMA
REKLAMA

EP „mano, kad neseniai atidėtas susitikimas su Ukrainos prezidentu Viktoru Janukovyčiumi būtų galėjęs suteikti puikią progą išspręsti rimtas problemas, nurodytas Ukrainos vyriausybei, ir iš naujo pradėti konstruktyvų dialogą, kurio rezultatas būtų asociacijos susitarimo parafavimas“. Europarlamentarai ragina nustatyti naują susitikimo datą dar šiemet.

Parlamentas taip pat norėtų paskatinti „visas Ukrainos politines jėgas sąžiningai ir skaidriai diskutuoti apie politinių sprendimų priėmimo procesą“. Ne mažiau svarbu įgyvendinti ESBO siūlomas rinkimų įstatymo pataisas, sakoma rezoliucijoje. Europarlamentarai dar siūlo teikti ES paramą Ukrainos teismų reformai ir įsteigti patariamąją grupę Ukrainos klausimais, kuri padėtų suderinti šios šalies įstatymus su ES teisės aktais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų