REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzija ir Vokietija susitarė viešai nebesiginčyti dėl Europos centrinio banko (ECB) vaidmens sprendžiant euro zonos skolų krizę.

REKLAMA
REKLAMA

Po susitikimo su Italijos premjeru Mario Monti Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel sakė, kad pasitiki ECB ir nekalbės apie jo vaidmens stiprinimą, kai diskutuos apie Europos Sąjungos (ES) sutarčių keitimą.

REKLAMA

Pagrindinių euro zonos ekonomikų lyderiai taip pat išreiškė paramą M. Monti ir sakė tikį, kad jis sugebės susitvarkyti su didelėmis Italijos ekonomiką slegiančiomis problemomis.

„Mes visi išreiškėme paramą ECB, jo vadovams ir sakėme, kad gerbdami šios būtinos institucijos savarankiškumą turime susilaikyti nuo teigiamų ar neigiamų reikalavimų jos atžvilgiu“, – spaudos konferencijos metu sakė N. Sarkozi.

Anksčiau Prancūzijos ministrai ragino ECB imtis griežtesnio vaidmens kovojant su krize ir aktyviau pirkti euro zonos vyriausybių obligacijas, tačiau A. Merkel ir šalies ministrai teigė, kad ES sutartis neleidžia bankui imtis paskutinės instancijos kreditoriaus vaidmens.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų