REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienio naktį Lietuvos banko valdyba sprendė dėl tolesnės nacionalizuoto banko „Snoras„ veiklos. Posėdis nusitęsė po vidurnakčio, nors anksčiau buvo tikimasi, kad valdybos posėdis baigsis apie 22-23 val.

REKLAMA
REKLAMA

Galutinius sprendimus dėl veiksmų siekiant apsaugoti indėlininkų, kreditorių ir kitų klientų interesus Lietuvos banko valdyba ketina priimti ne vėliau kaip lapkričio 24 d., rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Lietuvos banko valdyba, išklausiusi AB bankas „Snoras„ laikinojo administratoriaus ataskaitą ir įvertinusi jo pateiktus galimus banko pertvarkos modelius, nurodė ne vėliau kaip iki lapkričio 23 d. pateikti galutinę išvadą dėl AB bankas „Snoras“ veiklos atkūrimo būdų. Administratorius įpareigotas pateikti galimų tolesnės veiklos modelių lyginamąją analizę, numatyti kiekvienam galimam būdui įgyvendinti reikalingas išlaidas ir terminus.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos banko valdyba taip pat panaikino kai kuriuos veiklos apribojimus.

AB bankas SNORAS klientams į jų sąskaitas bus grąžinamos lėšos, kurios pateikus mokėjimo nurodymą dėl pritaikyto veiklos apribojimo nepasiekė gavėjo, kurio sąskaita yra kitame banke.

Lietuvos banko valdyba, lapkričio 17 d. nutarimu nusprendusi leisti AB bankas SNORAS klientams – fiziniams ir juridiniams asmenims – pervesti ar išimti lėšų iki 500 litų per dieną iš kiekvienos savo sąskaitos naudojantis mokėjimo kortele, leido administratoriui nuo lapkričio 23 d. šias operacijas atlikti ir banko klientų aptarnavimo padaliniuose.

Lietuvos banko valdybos posėdyje dalyvavo finansų ministrė Ingrida Šimonytė bei premjero patarėjas Mykolas Majauskas.

Skaičiuojama, kad šiame banke gyventojai yra padėję 4 mlrd. Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų