REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

50 įvairioms frakcijoms atstovaujančių Seimo narių grupė siūlo Seimui priimti rezoliuciją „Dėl Europos Komisijos numatomų diskriminacinio pobūdžio tiesioginių išmokų šalies žemės ūkiui 2014-2020 m. finansiniam laikotarpiui“.

REKLAMA
REKLAMA

Jos projektas įregistruotas Seimo posėdžių sekretoriate.

Lietuvos parlamentarai reikalauja, kad Europos Komisija (EK) laikytųsi stojimo į ES sutartyje įtvirtintų principų ir užtikrintų 2014-2020 m. finansiniam laikotarpiui tiesioginių išmokų suvienodinimą su kitų ES valstybių žemdirbiais.

REKLAMA

Rezoliucijos projekte Lietuvos Seimas reiškia susirūpinimą dėl Europos Komisijos Bendrosios žemės ūkio politikos 2014-2020 m. reformos projekto. Šiame projekte Lietuvos žemės ūkiui numatytos tiesioginės išmokos yra vienos mažiausių tarp visų Europos Sąjungos (ES) valstybių. Šių išmokų dydžio atotrūkis tarp Lietuvos ir senųjų ES valstybių ir toliau išlieka 2,5-3 karto.

„Manome, kad EK projektuojamas Lietuvos žemdirbiams tiesioginių išmokų lygis nukrypsta nuo ES valstybių. Europos Komisijos projektuojamos iki 2020 m. tiesioginės išmokos didėja labai nežymiai ir nepasiekia mokamų išmokų, kaip numatyta ES sutartyje, bet ir ES valstybių vidurkio. Todėl tokią EK politiką mūsų šalies žemdirbių atžvilgiu esame priversti vertinti kaip diskriminacinę“, teigiama rezoliucijos projekte.

Jos iniciatorių nuomone, tai dar labiau padidins atotrūkį tarp Lietuvos ir kitų ES valstybių agrarinių sektorių išsivystymo, iškreips konkurencinę aplinką ir smukdys šalies ūkininkų konkurencingumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų