REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė Švietimo ir mokslo ministerijos prašymu šiemet papildomai skiria 350 tūkst. Lt daliniam Punsko savivaldybės lietuviškų mokyklų finansavimui.

REKLAMA
REKLAMA

Šios lėšos reikalingos tam, kad Punsko Dariaus ir Girėno pagrindinė mokykla ir gimnazija, Navinykų, Pristavonių, Vidugirių pagrindinės mokyklos galėtų įgyvendinti 1-9 kl. ugdymo programas lietuvių kalba, o Smalėnų pagrindinė mokykla – organizuoti lietuvių kalbos pamokas mokyklos mokiniams.

REKLAMA

Punsko Dariaus ir Girėno pagrindinėje mokykloje bei gimnazijoje, Navinykų, Pristavonių, Vidugirių, Smalėnų pagrindinių mokyklų klasėse mokosi 330 mokinių.

Siekiama, kad Lenkijos lietuviškame krašte būtų išsaugotos lietuviškos mokyklos, sudarytos sąlygos mokytis lietuvių kalba.

Taip pat skiriamos papildomos lėšos – 1 mln. 300 tūkst. Lt - įgyvendinti Lietuvos švietimo įstatymo nuostatą dėl lietuvių kalbos ir literatūros vidurinio ugdymo programos Lietuvos mokyklose suvienodinimo. Šie pinigai bus panaudoti papildomoms mokinių, besimokančių tautinių mažumų kalba, lietuvių kalbos ir literatūros pamokoms finansuoti, mokytojų kvalifikacijai tobulinti, mokymo priemonėms įsigyti.

Mokiniai, 2013 metais baigę vidurinio ugdymo programą, laikys lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą (mokyklinį ir valstybinį) pagal vieną egzamino programą. 2012 metais galios tokia pati tvarka, kaip ir ankstesniais metais: tautinių mažumų mokomosiomis kalbomis mokęsi abiturientai laikys valstybinės lietuvių kalbos brandos egzaminą, o lietuviškų mokyklų abiturientai – gimtosios lietuvių kalbos brandos egzaminą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų