REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Katalikiškos Airijos sprendimas uždaryti savo ambasadą Vatikane yra didžiulis smūgis Šventojo sosto prestižui. Be to, šiuo pavyzdžiu gali pasekti daugiau šalių, kurios mano, kad atstovybės per daug kainuoja, penktadienį sakė diplomatiniai šaltiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Šis sprendimas iki rekordinio lygio pablogino buvusių sąjungininkių Airijos ir Vatikano santykius. Šiais metais jau buvo kilę nesutarimai dėl vaikų seksualinio išnaudojimo skandalo.

REKLAMA

Airija bus vienintelė didelė gilias katalikiškas tradicijas turinti šalis be ambasados Vatikane.

„Tai labai kenkia Vatikanui, nes Airija yra pirmoji didelė katalikiška šalis, kuri taip pasielgė, ir todėl, kad katalikybė labai svarbi Airijos istorijai“, – sakė Vatikano diplomatinis šaltinis.

Jis sakė, kad Airija prieš paskelbdama apie savo sprendimą ketvirtadienį vakare informavo Vatikaną.

Dublino užsienio reikalų ministerija teigė, kad ambasada uždaroma, nes „neduoda jokios ekonominės naudos“, o santykius bus galima palaikyti su ambasadoriumi Dubline.

REKLAMA
REKLAMA

Šaltinis sakė, kad Vatikanas pasipiktino pareiškimu, kuris diplomatines misijas lygina su ekonomine nauda, ypač dėl to, kad Vatikanas savo diplomatiniu vaidmeniu laiko žmogiškųjų vertybių puoselėjimą.

Diplomatai sakė, kad Airijos sprendimas gali paraginti kitas šalis pasielgti taip pat, nes Romoje turėti dvi diplomatines atstovybes brangiai kainuoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų