REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV žvalgyba savo pranešime teigia, kad Kinija ir Rusija aktyviausiai užsiima ekonominiu šnipinėjimu prieš JAV bendroves, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

JAV nacionalinės kontržvalgybos vadovas Robertas Brajantas (Robert Bryant) reporteriams sakė, kad internetinis šnipinėjimas yra „tyli grėsmė mūsų ekonomikai“.

REKLAMA

Rusijos ir Kinijos ambasados kaltinimus paneigė.

Pranešime, pavadintame „Užsienio šnipai kibernetinėje erdvėje vagia JAV ekonomines paslaptis“, rašoma, kad tiek privačios įmonės, tiek kibernetinio saugumo ekspertai pranešė apie labai padažnėjusius įsilaužimus į kompiuterių tinklus. Pasak jų, įsilaužiama iš Kinijos, tačiau jiems nepavyko nustatyti konkretaus kaltininko.

Pranešime teigiama, kad Rusija atsilieka nuo Kinijos įsilaužimų skaičiumi, bet jos vykdomi išpuoliai yra dideli ir aukšto lygio.

REKLAMA
REKLAMA

Sparčiai daugėja įsilaužimo į kompiuterių sistemas būdų, todėl sunku susekti ir nustatyti, kas vagia informaciją. Federalinis tyrimų biuras (FTB) praėjusiais metais perspėjo daugiau nei 100 JAV bendrovių, kad buvo pažeistas jų saugumas internete.

JAV kontržvalgybos pranešime rašoma, kad kibernetiniu šnipinėjimu įtariamos kelios šalys, bet Kinija ir Rusija išskiriamos dėl įsilaužimų pavojingumo. JAV žvalgyba taip pat sunerimusi, kad šnipinėjimu užsiima smulkūs veikėjai, už kurių slepiasi užsienio žvalgybos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų