REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laikinoji Kirgizijos vadovė Roza Otunbajeva šeštadienį pažadėjo užtikrinti, kad artėjantys prezidento rinkimai būtų teisingi, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Kirgizijoje sekmadienį vyks pirmieji prezidento rinkimai po buvusio lyderio Kurmanbeko Bakijevo nuvertimo balandžio mėnesį. R. Otunbajeva, kuri iki gruodžio 31 dienos yra laikinoji šalies vadovė, negali dalyvauti rinkimuose.

REKLAMA

„Šalies valdžia ir teisėsaugos agentūros užtikrins sąlygas teisės normas atitinkantiems rinkimams“, - per televiziją sakė R. Otunbajeva.

„Pirmą kartą šiuolaikinėje šalies istorijoje pareigas einantis prezidentas nedalyvauja rinkimuose ir nesigriebia įvairių gudrybių, kad išsaugotų postą. Priešingai, vadovas yra neutrali figūra, nešališkas laisvų ir demokratiškų rinkimų sergėtojas“, - tęsė šalies lyderė.

REKLAMA
REKLAMA

Laikinoji vadovė tikisi, kad naujasis prezidentas užbaigs pereinamąjį laikotarpį ir ves šalį ilgalaikio stabilumo ir plėtros keliu. 2010-aisiais Kirgizijoje šešis mėnesius tęsėsi politiniai neramumai ir etninis smurtas.

Iš 83-ijų kandidato į prezidentus statuso siekusių žmonių tik 16 tęsia varžybas dėl posto. Septyni oficialiai registruoti kandidatai neseniai pasitraukė iš rinkimų, tarp jų trys - ketvirtadienį.

Buvo atspausdinta daugiau nei 3 mln. balsavimo biuletenių. Akredituoti iš viso 725 tarptautiniai stebėtojai iš 47 tarptautinių organizacijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų