REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, gavę informaciją iš vartotojų, atliko patikrinimą UAB ,,Rimi Lietuva“ prekybos centre (Savanorių per. 16, Vilnius). Patikrinus nustatyta, kad šiame centre buvo prekiaujama neteisingai paženklintais kiaušiniais, įvežtais iš Latvijos.

REKLAMA
REKLAMA

Patikrinimo metu nustatyta, kad ant kiaušinių pakuočių užrašyti sveikatinimo teiginiai – ,,Sensacingi kiaušiniai su selenu. Tavo imuniteto sargas. Natūrali priemonė imunitetui stiprinti. Sveikatos skonio“. Norint ženklinime nurodyti tokio pobūdžio informaciją, kiaušinių gamintojas privalo gauti patvirtinimą iš Europos maisto saugos tarnybos (EFSA), nes šie teiginiai nėra įtraukti į Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (EB) Nr. 1924/2006 patvirtintų teiginių apie maisto produktų maistingumą ir sveikatingumą sąrašą.

Elektrėnų valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atliko neplaninį UAB ,,Havi Logistics“ patikrinimą ir nustatė, kad tokių kiaušinių į įmonę iš Latvijos buvo įvežtos 7 dėžės. Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, kiaušinių su ženklinimo pažeidimais realizavimas sustabdytas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų