REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Facebook“ šiaurinėje Švedijos dalyje, netoli poliarinio rato, ketina statyti didelį duomenų centrą. Tikimasi, kad dėl šalto klimato bus galima efektyviau spręsti serverių aušinimo problemą, pranešė Švedijos laikraštis „Norrbottens Kuriren“.

REKLAMA
REKLAMA

„Facebook“ nusižiūrėta statybos vieta yra Lulėjos miesto apylinkėse maždaug už 100 kilometrų į pietus nuo poliarinio rato. Lulėjos miesto valdžios atstovai anksčiau yra patvirtinę vedantys derybas su viena pasaulyje gerai žinoma Amerikos kompanija dėl duomenų centro statybos 2 hektarų ploto sklype netoli Lulėjos Technologijos universiteto.

Neoficialiomis žiniomis čia ketinama pastatyti tris serverių masyvus. Statybos ir montavimo darbai truktų trejus metus ir kainuotų iki 760 mln. JAV dolerių, sakoma pranešime. Manoma, kad Lulėja „Facebook“ dėmesį patraukė ne tik dėl tinkamo klimato (žiemą temperatūra beveik visuomet būna minusinė, o vasarą retai pakyla aukščiau 25 laipsnių), bet ir dėl tinkamų elektros generavimo pajėgumų. Siekiant apsidrausti  nuo energijos tiekimo sutrikimų kiekviename iš planuojamų trijų pastatų bus įrengta po 14 dyzelinių generatorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų