REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas, Liberalų ir centro frakcijos narys Dainius Budrys dėl Ūkio ministerijos veiksmų kreipėsi į generalinį prokurorą Darių Valį, prašydamas ginti viešąjį interesą.

REKLAMA
REKLAMA

Remdamasis Konstitucijos 18 str. nuostatomis, Prokuratūros įstatymu bei kitais teisės aktais, reglamentuojančiais viešojo intereso gynimą, D. Budrys prašo generalinio prokuroro atlikti ikiteisminį tyrimą dėl Turizmo įstatymo nuostatų nevykdymo ir patraukti atsakomybėn už tai atsakingus asmenis.

REKLAMA

„Įstatymai Lietuvoje priimami ne šiaip sau, ne todėl, kad Seimas nuobodžiauja. O ministerijos ir kitos institucijos privalo galiojančius įstatymus vykdyti. Už nevykdymą privalo atsakyti. Nieko neaiškaus čia nėra“, – teigia D. Budrys.

Parlamentaro teigimu, šių metų birželio 22 d. Seimas priėmė Turizmo įstatymo pakeitimą, kuriame nustatė, kad Vyriausybė ar jos įgaliota institucija iki 2011 m. liepos 1 d. parengia ir patvirtina šio įstatymo įgyvendinamuosius teisės aktus. „Tačiau iki šiol minėtos nuostatos nėra įgyvendintos“, – teigia D. Budrys.

Pasak parlamentaro, Ūkio ministerijos kancleris Gediminas Miškinis šią savaitę vykusiame Seimo Ekonomikos komiteto posėdyje atvirai pripažino, kad įstatymas nevykdomas. Anot D. Budrio, vengimas įgyvendinti naujos Turizmo įstatymo redakcijos nuostatas, nenoras reglamentuoti finansinių įsipareigojimų vykdymo garantijas poįstatyminiais aktais gali kainuoti milijoninius nuostolius vartotojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų