• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje  pradedamas įgyvendinti naujas socialinis projektas „Valanda su senoliu“, kuriame dalyvaus daugiau kaip 100 mokinių iš 8 sostinės mokyklų. Moksleiviai lankys ir bendraus su senyvo amžiaus globos namų gyventojais ir slaugos ligoninių pacientais.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak projekto iniciatorės, Vilniaus slaugos ir globos komisijos pirmininkės Rūtos Vanagaitės, šių įstaigų gyventojams labai trūksta bendravimo, tad mokinių pagalba projekte itin svarbi.

REKLAMA

„Mokiniai, pagal įstaigų poreikį, kartą ar du kartus į mėnesį vyks į senelių globos namus ar slaugos ligonines ir bendraus su ten esančiais senyvo amžiaus žmonėmis – galės kartu skaityti knygas, pasivaikščioti, apžvelgti laikraščius, diskutuoti. Būtent tokios galimybės bendrauti trūksta šiose įstaigose, todėl džiaugiuosi, kad prie projekto noriai prisidėjo jauni žmonės“, - sakė R. Vanagaitė.

Projekte dalyvaus Vilniaus Krikščionių mokykla, Vilniaus „Varpo“ suaugusiųjų vidurinė mokykla, J.Basanavičiaus gimnazija, Balsių pagrindinė mokykla, Karoliniškių gimnazija, J.Basanavičiaus progimnazija, Žemynos pagrindinė mokykla, A.Kulviečio vidurinė mokykla. Mokiniai lankysis Vilkpėdės, M.Marcinkevičiaus, Vilniaus universitetinėje slaugos ir ilgalaikio gydymo, Sapiegos ligoninėse, specialiuosiuose socialinės globos namuose „Tremtinių namai“, Fabijoniškių socialinių paslaugų namuose, Antavilių pensionate, Inovatyvios medicinos centro Gerontologijos ir reabilitacijos centre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų