REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne vienam pažįstamas jausmas, kai pasibaigus puikioms atostogoms, niekas neklausia, ar norite imtis darbų, o juos jums tiesiog krauna. Kolegos nori, kad jau pirmą dieną po atostogų į darbų verpetą įsisuktumėte taip, lyg iš viso nebūtumėte niekur išvykę, draugai nenuilsdami skambina ir primena žadėtus susitikimus, o jūsų prieškambaryje tebekiokso neiškrautas lagaminas. Niekam neįdomu, kad mintyse jūs dar atostogaujate... Štai penki patarimai, padėsiantys įveikti nostalgiją atostogoms.

REKLAMA
REKLAMA

1. Dalinkitės įspūdžiais. Apie tai, kaip praleidote atostogas jūsų būtinai paklaus ne tik draugai, bet ir kolegos, tad neapsiribokite tik trumpu mestelėjimu „gerai“, papasakokite keletą „peliukų“ iš atostogų metu patirtų nuotykių, o visus kelionės įspūdžius dar kartą galite „išgyventi“ surengdami bičiuliams jaukų vakarėlį, kur net tik turėsite ką papasakoti, bet ir visiems į vieną vietą surinktiems draugams galėsite parodyti nuotraukas.

REKLAMA

2. Leiskite sau adaptuotis. Jei turite galimybę, vos išlipę iš lėktuvo ar autobuso neskubėkite tiesiai į biurą. Diena ar dvi, paliktos „reabilitacijai“ kaip leis darbingai nusiteikti.

3. Džiaukitės lauktuvėmis sau. Suprantama, kad atostogų metu jaučiate atsakomybę ką nors parvežti lauktuvių draugams ir kolegoms, bet nepamirškite, kad tai jūsų atostogos ir bent vieną malonę smulkmeną sau būtinai įsigykite.

4. Planuokite laiką ir darbus. Niekas taip nesugadina nuotaikos, kaip pamirštas susitikimas, pasibaigęs užduoties atlikimo laikas ar per skubėjimą parengtas nevykęs pristatymas darbe. Neleiskite, kad buvusios geros atostogos kaip reikiant apkartintų dabartį ir kolegos jus laikytų nepatikimu ar atlaidžiu. Kruopščiai planuokite darbus ir stenkitės juos atlikti laiku, antraip, kitų atostogų gali nebūti, juk bedarbiai neatostogavo. Nepamirkite kruopštus planavimas ne tik padės išvengti streso, bet ir greičiau įprasti prie naujo paros ritmo.

5. Planuokite naujas atostogas. Niekas taip gerai nenuveja poatostoginės nostalgijos, kaip naujų atostogų planavimas, tai ne tik naujas iššūkis jūsų pažinimo troškuliui numalšinti, bet ir atsakingo finansinio atostogų planavimo egzaminas. Planuodami atostogas iš anksto nerizikuojate pačiupti patį brangiausią ir nebūtinai geriausią kelionės variantą, jei keliaujate savarankiškai – iš anksto rezervuoti bilietai dažnai būna pigesni.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų