REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atšalus orams vien šį savaitgalį šalyje kilo beveik 130 gaisrų, kuriuose 5 žmonės žuvo, du buvo sužaloti.

REKLAMA
REKLAMA

Ugniagesiai sako intensyvinantys potencialių gaisrų židinių kontrolę – ypač didelį nerimą jiems kelia apleisti pastatai, praneša LTV „Šiandien“.

REKLAMA

Artėjant žiemai ugniagesiai nuolat primena, kad prieš intensyvųjį kūrenimo sezoną būtina išvalyti dūmtraukius, paremontuoti krosnis ar židinius.

Klaipėdos mieste krosnimis šildomų namų nėra daug, tačiau pora kartų kaminuose užsidegusius suodžius, sako, jau tekę gesinti.

Didelį nerimą ugniagesiams kelia ir apleisti, niekieno neprižiūrimi pastatai, žiemą dažnai tampantys prieglauda benamiams.

„Žmonės pradeda ieškoti šiltesnės vietelės. Parkai, skverai jau nebetinka, lenda į rūsius, šildosi žvakėmis, šiaip ką suranda medinio ar nemedinio – kūrena, šildosi ir kyla gaisrai“, – sako Rimas Vaišnoras, Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos specialistas.

REKLAMA
REKLAMA

Pastatuose-vaiduokliuose surastus benamius ugniagesiai įspėja su ugnimi elgtis atsargiai, siūlo kreiptis į nakvynės namus, tačiau pripažįsta, kad retas tokiu patarimu susidomi.

Apleistame sandėliuke LTV Naujienų tarnybos aptiktas benamis taip pat tikino, kad į nakvynės namus neinąs, nes praradęs dokumentus.

„Nežinau, ką daryti, nes čia šalta, oi, kaip šalta. [...] Nepergyvenkit – aš žvakes užpučiu visą laiką. Užpučiu ir čia viskas tvarkoj. Aš žinau šitą dalyką – aš gi šiaurėj tarnavau, Archangelske“, – sakė benamis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Uostamiestyje, ugniagesių duomenimis, tokių apleistų pastatų yra apie 100. Juos sako kontroliuojantys nuolat, ypač šaltuoju sezonu. Juose kylantys gaisrai pastebimi dažniausiai per vėlai, todėl gesinti juos ir gelbėti dažnai nuo alkoholio itin stipriai apsvaigusius benamius yra ypač sunku.

„Kai praneša, atvažiuojam, dažniausiai dega ir stogas. Jeigu kas gyvas ten buvo, maža tikimybė, kad išsigelbėjo – tuo pavojingi, kad niekas nepastebi“, – teigia R. Vaišnoras.

Klaipėdos mieste šiemet kol kas gaisruose nežuvo nė vienas žmogus. Lietuvoje, ugniagesių duomenimis, jau kilo daugiau kaip 11 tūkst. gaisrų, kuriuose žuvo 102 žmonės.

Asta KAŽUKAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų