REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Tapo žinoma galutinė tyrimo dėl lėktuvo Jak–42 katastrofos, skraidinusio „Lokomotiv“ ledo ritulio komandą, išvada. Atlikti tyrimai parodė, kad katastrofos priežastimi tapo stabdymas kilimo metu ir klaidingi pilotų veiksmai, kurie siekė būtinai pakilti į orą. Kaip teigia ekspertai, lemtingas stabdymas buvo vykdomas vieno iš pilotų. Tokioje situacijoje lėktuvo kapitonas privalėjo nutraukti kilimą, įvykdydamas papildomą stabdymą. Tai paaiškėjo po eksperimentinių skraidymų serijos, kurią vykdė techninė komisija. Galutinai tai bus patvirtinta antradienį įvyksiančiame eksperimente, kuriame bus tiksliai atkartotos lemtingo įvykio aplinkybės, praneša „Kommersant“.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijos pilotai atliko šešis bandomuosius Jak–42 lėktuvo skrydžius.  Pilotai atkartojo žuvusio ekipažo veiksmus, tyčia pristabdydami lėktuvą įsibėgėjimo metu. V. Sevastjanovas, vienas iš pilotų, pranešė, kad bandymų rezultatai patvirtino, kad lėktuvui pakilti neleido tam tikra stabdymo jėga.

REKLAMA

Po šio pareiškimo galima užtikrintai teigti, kad Jak–42 lėktuvo katastrofą nulėmė A. Solomencevo ir I. Ževelovo klaidos.

Taip pat skaitykite:

Nukritus lėktuvui, žuvo ledo ritulio komanda

Sudužusio „Lokomotiv“ lėktuvo dispečeris: „Jak-42“ smigo žemyn vos pakilęs

Iššifruotas „Lokomotiv“ komandą skraidinusių pilotų pokalbis

„Lokomotiv“ lėktuvo pilotų kūnus sumaišė laidotuvių metu

Išgyvenęs „Lokomotiv“ katastrofą netrukus bus išleistas iš ligoninės

Interviu davė vienintelis išgyvenęs „Lokomotiv“ katastrofą

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų