REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos valdininkai sugeba įžvelgti mirtiną grėsmę paprasčiausiuose žaisluose. Naujoji ES direktyva, be kita ko, įspėja, kokie pavojingi balionai ir popieriniai išsivyniojantys švilpukai, kurie yra būtini vaikų švenčių atributai, rašo ketvirtadienio numeryje Lenkijos dienraštis „Rzeczpospolita“.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikai, kuriems dar nesukako aštuoneri metai, nuo šiol galės pūsti balionus tik prižiūrimi tėvų, o išsivyniojančius švilpukus galės imti į rankas ne jaunesni kaip 15 metų amžiaus paaugliai. „Pūstuku galima paspringti, o balionas sprogdamas išgąsdins vaiką“, – aiškina Briuselio biurokratai. „Pavojingų žaislų“ gamintojai ant pakuočių turi spausdinti atitinkamus įspėjimus. „Na ir kas, kad jau daugybė vaikų kartų pūtė balionus? Dabar jie to nebedarys ir todėl bus saugesni“, – nukerta Briuselio atstovas, kurį cituoja Didžiosios Britanijos laikraštis „The Daily Telegraph“.

REKLAMA

Valdininkai ėmėsi ir meškiukų bei kitų pliušinių žaislų. Jie turi būti pagaminti iš tokių medžiagų, kad juos būtų galima skalbti. Pjuvenų prikimštus ir vengiančius maudytis meškiukus, kuriuos apsikabinusios užmigdavo ištisos mažųjų europiečių kartos, ES paskelbė biologinėmis bombomis.

„Vaikai daugybę metų pūtė balionus, ir nieko neatsitiko, - stebisi lenkų psichologė Krystyna Weigl–Albert. – Tokios direktyvos tik padeda didinti valdininkų skaičių. Užuot galvojus apie vaikus, galvojama apie draudimus. Reikia vadovautis sveiku protu“.

ES praeityje jau kovojo su kreivais bananais ir agurkais, stengėsi nustatyti tinkamą radiatoriaus nuotolį nuo sienos ir t. t. Naujoji direktyva dėl žaislų papildys ilgą ES absurdų sąrašą, konstatuoja Lenkijos dienraštis „Rzeczpopolita“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų