REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos įvykius atidžiai stebintis žurnalistas Vitalijus Karakorskis portalui „Balsas.lt sakė esąs nustebintas premjero Andriaus Kubiliaus pasisakymais dėl santykių su kaimynine Lenkija ir santykių su šia šalimi perspektyva.

REKLAMA
REKLAMA

„Keista, kad mūsų premjeras kalba apie bendradarbiavimą su D. Tusko vyriausybe būsimuoju laiku. Kyla klausimas, o kas trukdė įgyvendinti ir pabaigti pagaliau bent vieną iš didelių bendrų projektų praėjusios Pilietinės platformos kadencijos valdymo metu? Neužmirškime, kad pareigose lieka iš dalies visai pelnytai Lietuvoje nemėgstamas užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis“, - priminė V. Karakorskis.

REKLAMA

A. Kubilius, pasak V. Karakoskio, ne tik nutyli šią „smulkmeną“, bet ir nekalba apie D. Tusko pergalės priežastis. „D. Tuskas laimėjo antrus rinkimus iš eilės ir tai pirmas toks atvejis naujausioje Lenkijos istorijoje. O laimėjo jis todėl, kad jo vyriausybė darė ir reformas, o ne vien didino mokesčius. Čia ir dar vieno svarbaus rezultato priežastis – katastrofiškas postkomunistinės ir postnomenklatūrinės Kairiųjų demokratų sąjungos pralaimėjimas. Jų buvęs lyderis Aleksandras Kwasniewskis išvis prognozuoja, kad ekskomunistai po kitų rinkimų į parlamentą nebepateks. Tuo metu mūsų premjeras-konservatorius savo aplinkoje šildo kaip tik tą pačią nomenklatūrą“, - kirto žurnalistas.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras Pirmininkas A. Kubilius interviu Lietuvos radijui apie dabartinio Lenkijos Premjero Donaldo Tusko vadovaujamos partijos sėkmę rinkimuose Lenkijoje sakė sveikinąs D. Tuską laimėjus rinkimus.

„Tikiu, kad Donaldui Tuskui sudarius Vyriausybę mes turėsim galimybių daugelį labai svarbių klausimų dvišaliuose santykiuose, strateginių klausimų, energetinių projektų, infrastruktūros projektų toliau labai sparčiai plėtoti ir vystyti", - sakė Lietuvos Premjeras.

Pasak A. Kubiliaus, santykiai tarp Lietuvos ir Lenkijos tikrai normalūs. Nors tarp kaimyninių šalių būna visko, Lenkijai ir Lietuvai ši kaimynystė labai svarbi, todėl reikia ją branginti ir puoselėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų