REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Krokuvoje Europos Sąjungos (ES) energetikos konferencijos metu Lietuvos energetikos ministras Arvydas Sekmokas įteikė Europos Komisijos (EK) energetikos komisarui Guntheriui Oettingeriui oficialų pranešimą apie Visagino AE statybos planą.

REKLAMA
REKLAMA

Anot ministerijos, tai reiškia projekto oficialaus derinimo su ES institucijomis pradžią.

„Pasinaudodamas šia proga norėčiau pasveikinti visus Visagino AE projekto dalyvius – Baltijos šalis ir Lenkiją su sėkmingu šio regioninio projekto vystymu ir parinktu strateginiu investuotoju“, – sakė energetikos komisaras G.Oettingeris.

REKLAMA

Oficialus pranešimas EK įteiktas remiantis Europos atominės energijos bendrijos (EUROATOM) sutartimi. Jos 41 straipsnis numato, kad naujų branduolinių objektų vystytojai turi informuoti EK ne vėliau kaip prieš tris mėnesius iki pasirašant pirmuosius kontraktus su tiekėjais arba iki darbų pradžios, jei jie atliekami savais ištekliais.

Primename, kad šiuo metu Lietuva derasi su Japonijos bendrove "Hitachi" dėl Visagino atominės elektrinės projekto. Projektas, kuriame dalyvauja Baltijos valstybės ir Lenkija, numatoma pabaigti iki 2020 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų