REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį legendinis profesionalus Lietuvos ledo ritulio klubas „Energija“ išvyks į Liepoją (Latvija), kur savaitgalį ledo ritulio aikštėje net du kart susitiks su Liepojos „Metalurgs-2“ klubu, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Atvirajame Latvijos ledo ritulio čempionate „Virsliga“ „Energija“ sužaidus 4 rungtynes užima 10-ąją vietą, “Metalurgs-2“ rikiuojasi 6-oje pozicijoje iš dešimties.

REKLAMA

„Energija“ priešininkams ruošia specialų ginklą – klubo vartininkus Arūną Aleinikovą ir Nerijų Dauksevičių, kurie turėtų neleisti „Metalurgs-2“ pelnyti daug įvarčių. Vartininkai yra aukščiausiose reitingų pozicijose, todėl atkakli atakų gynyba turėtų užtikrinti ir viso klubo pasitikėjimą savimi. Anot klubo vadovų, tai ypatingai svarbu „Energijoje“ žaidžiantiems jauniams.

„Liepojos „Metalurgs-2“ visuomet demonstruoja gerą ledo ritulį, ypatingai namuose, todėl laukia įtemptos varžybos. Iš patirties žinau, kad čempionato pradžia „Energijai“ visuomet būna sudėtingesnė. Tik jam įsibėgėjus sugebame atsitiesti ir užkopti į aukštą poziciją, o spalis – būtent tas mėnuo, kai pradedame skinti pirmąsias pergales. Todėl vilčių yra“, - situaciją komentavo „Energijos“ veteranas puolėjas Šarūnas Kuliešius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak klubo direktoriaus Petro Nausėdos, nors priešininkai yra pajėgūs, iki šiol jiems pavyko laimėti dvi pergales sužaidus 4 rungtynes. „Važiuojame laimėti“, - sportiniu komandos nusiteikimu pasidalina P. Nausėda. Jo teigimu, rungtynių rezultatai gali priklausyti ir nuo to, ar priešininkų treneris į aikštę išleis Baltarusijos lygoje žaidžiančius žaidėjus.

Planuojama, kad šį savaitgalį antrame penkete pasirodys ir ledo ritulio gynėjas Karolis Nekraševičius. Sportininkas metus laiko nerungtyniavo dėl patirtos peties sąnario raiščių traumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki 2012 m. kovo vidurio iš viso 36 kartus ledo ritulio aikštėje pasirodysiantis šalies klubas sudarant tvarkaraštį su „Metalurgs-2“ klubu pageidavo žaisti dvi rungtynes iš eilės. Klubo vadovai ir treneriai planuoja ledo ritulininkų laiką, todėl siekiama koncentruotis į treniruotes ir kuo mažiau laiko skirti išvykoms.

Dvejus metus iš eilės „Energija“ Latvijos ledo ritulio pirmenybėse užėmė 4-ąją vietą. Klubo vadovai ir šių metų čempionatui kelia ne žemesnį, nei 4-a vieta, tikslą.

Atvirasis Latvijos ledo ritulio čempionatas prasidėjo rugsėjo 17 d. Artimiausios rungtynės, kurias „Energija“ žais Vilniuje, įvyks spalio 19 d. Sekite naujienas www.facebook.com/lrkenergija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų