REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net daug ko matę Šiaulių maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai suglumo, atvykę į Dzidų kaime (Šiaulių rajonas) įsikūrusią D. Mikolaitienės didmeninės prekybos įmonę „Digina“. Anot  Maisto skyriaus vedėjos Audronės Mikalauskienės, tarnybos specialistai nustatė, jog dirbama antisanitarinėmis sąlygomis, bei nusprendė, jog apie tolesnę įmonės veiklą negali būti nė kalbos.

REKLAMA
REKLAMA

Patalpos, kuriose sandėliuojami maisto produktai, anot skyriaus vedėjos, buvo nešvarios, nevalytos, saugomų maisto produktų transportinės pakuotės dulkėtos, užterštos graužikų ir paukščių išmatomis, šlapimu. Patalpose dvokė graužikų ekskrementais bei šlapimu.

REKLAMA

Nėra atskiros patalpos ar vietos, skirtos valymo inventoriui ir cheminėms medžiagoms laikyti, visas inventorius laikomas antisanitarinėmis sąlygomis čia pat įrengtoje katilinėje.

Neužtikrinama, pasak vedėjos, kenkėjų kontrolė. Graužikai nenaikinami, tad ir veisiasi be jokios kontrolės.

Įmonėje sukauptas labai didelis kiekis brokuotų maisto produktų. Jie laikomi tam skirtoje patalpoje ir pagalbinėse patalpose, kur jiems ne vieta. Pavyzdžiui, pagalbinėse patalpose sudėtos brokuotų kiaušinių pakuotės, kurios apgraužtos graužikų. Visur mėtosi ir prekių transportavimui skirtos priemonės: nevalytos, nelygiais, sunkiai valomais ir plaunamais paviršiais.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat nustatyti maisto produktų ženklinimo pažeidimai. Miltinės konditerijos gaminių aptikta visai be lietuviško ženklinimo. Nustatyta ir žaliavų su vartotojus klaidinančiu ženklinimu. Pavyzdžiui, konditerinio įdaro pavadinimas –  „Šokoladas“, tačiau jo sudėtyje nėra šokolado...

Šiaulių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko Kęstučio Patašiaus sprendimu laikinai sustabdyta didmeninės prekybos įmonės veikla, kol bus įvykdyti higienos taisyklių reikalavimai.

Be to, uždrausta realizuoti 114,5 kilogramo nekokybiškų maisto produktų.

Ankstesnių patikrinimų metu buvo nustatyti panašaus pobūdžio pažeidimai, buvo taikytos rinkos ribojimo ir administracinio poveikio priemonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl grubių ir nuolat pasikartojančių higienos pažeidimų, už kuriuos jau ir anksčiau taikytos Administracinės teisės pažeidimų kodekse numatytos sankcijos, sustabdyta veikla, D. Mikolaitienės įmonė „Digina“ bus įtraukta į nesąžiningų įmonių sąrašą.

Brokuotų prekių saugykloje – graužikų veisykla. (VMVT archyvo nuotr.) (nuotr. Gamintojo)Brokuotų prekių saugykloje – graužikų veisykla. (VMVT archyvo nuotr.) (nuotr. Gamintojo)

Zita KATKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų