• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 2 d., 12 val., po mėnesio atokvėpio į Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčią sugrįžta I Tarptautinis Šv. Jokūbo sakralinės muzikos festivalis, pakviesdamas į ilgai lauktą „Post Scriptum“ koncertą. Programoje – garsusis Hamburgo „Monteverdi“ choras.

REKLAMA
REKLAMA

Žymaus dirigento Gothart Stier vadovaujamas kolektyvas sekmadienio koncerte pateiks senosios bažnytinės muzikos perlus – nuo keturis šimtmečius menančių choro atliekamų motetų, iki C. Monteverdi, A. Scarlatti, J. S. Bacho bei kitų kompozitorių kūrinių. Šis koncertas – viena iš keleto „Monteverdi“ choro viešnagės Lietuvoje muzikinių dovanų.

REKLAMA

Antrą kartą Baltijos šalyse viešintis kolektyvas kartu su valstybiniu choru „Vilnius“ taip pat dalyvaus ir kartu giedos oficialiose Vokietijos ambasados rengiamose Vokietijos susivienijimo minėjimo iškilmėse. O spalio 4 d., 18 val. Taikomosios dailės muziejuje abu chorai dovanos klausytojams nemokamą chorinės muzikos vakarą „Svečiuose – Hamburgo „Monteverdi“ choras“.

„Monteverdi“ chorui ši rudeninė kelionė į Lietuvą – antrasis apsilankymas Baltijos šalyse. Labai džiaugiamės bendradarbiavimu su valstybiniu choru „Vilnius“, kuriam nuoširdžiai dėkojame už koncertų Vilniuje organizavimą. Taip pat esame labai dėkingi Hamburgo savivaldybės kultūros departamentui bei Goethe institutui“, – kalbėjo Hamburgo „Monteverdi“ choro prodiuserė Ursula Jurgens.

Rugsėjo 4 d. įspūdingu J. Rutter „Vaikų mišių“ atlikimu pasibaigusi intensyvi I Tarptautinio Šv. Jokūbo sakralinės muzikos festivalio savaitė ne tik dovanojo galimybę pažinti Lietuvos ir užsienio kolektyvų atliekamą įvairių laikmečių, tautų ir žanrų bažnytinę muziką, bet ir atkreipė visuomenės dėmesį į Šv. Apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčią kaip į naują kultūrinio gyvenimo traukos centrą. Paskutinysis šių metų festivalio akcentas – Hamburgo „Monteverdi“ choro koncertas Šv. Apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčioje. Įėjimas į koncertą laisvas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų