REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 3 d., pirmadienį, 17 val. Vytauto Didžiojo universiteto Centriniuose rūmuose (S. Daukanto g. 28, I a.), naujoje studentų erdvėje (buvusiose kavinės patalpose), vyks VDU naujo žurnalo „Sesija“ sutiktuvės. Renginyje dalyvauti kviečiami ne tik VDU akademinės bendruomenės nariai, bet ir visi tie, kuriems aktuali kokybiška kultūrinė spauda.

REKLAMA
REKLAMA

„Sesija“ – anksčiau leisto VDU laikraščio „Universitas Vytauti Magni“ įpėdinis, kuriame akademikai, dėstytojai, mokslininkai, studentai nagrinėja įvairiausias temas – filosofijos, politikos, kultūros ir t. t. – analitiniuose straipsniuose, esė ir kitokiuose tekstuose.

REKLAMA

Žurnalo vyr. redaktorius, žinomas dėstytojas ir žurnalistas Mykolas Drunga sako, jog naujasis leidinys jau nuo pirmojo numerio kviečia skaitytojus lavinti kritinį mąstymą, nebijoti kelti klausimų ir patiems semtis įkvėpimo rašant straipsnius, kurie taip pat galėtų rasti vietą „Universitas Vytauti Magni“ pakeitusioje rimtesnėje ir išsamesnėje „Sesijoje“.

„Mintis pradėti žurnalą gimė bent prieš 6-7 metus, kai keitėsi laikraščio redaktoriai. „Universitas Vytauti Magni“ buvo kartais stambesnis ir puošnesnis, kartais plonesnis ir kuklesnis. Ilgainiui įsitvirtinus VDU.lt tinklalapiui, sumanyta laikraščio leidimą nutraukti, o vietoj jo gimė žurnalas", – leidinio priešistorę primena M. Drunga. „Esame pasiryžę leisti keturis žurnalo numerius per metus, pradedant 2012–aisiais. Čia tilps mąslesni, ilgiau brandinami ir, tikimės, didesnės išliekamosios vertės turintys įvairaus žanro ir paskirties straipsniai, reprezentuojantys VDU kaip intelektinėms ir estetinėms vertybėms jautrių žmonių kolektyvą. Kviečiame visus universiteto žmones siūlyti idėjas ir prisidėti straipsniais ar vaizdine medžiaga“, – bendradarbiauti kviečia „Sesijos“ vyr. redaktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmajame numeryje, skirtame vaizduotės temai, M. Drunga paaiškina, jog žurnalu siekiama suteikti solidesnį, svaresnį formatą bendruomenės mintims ir kūrybai reikšti(s). Jau žinoma, jog kito numerio, išeisiančio vasario mėnesį, tema – atmintis. „Juk tada minėsime universiteto 80 metų sukaktį. Tačiau tuo neapsiribosime, nes atminties tema, kuri apima ir užmarštį, labai plati“, – teigia žurnalistas, dėstytojas M. Drunga.

Anot „Sesijos“ redaktorės Agnės Kairiūnaitės, leidinys siūlo intelektualų, analitišką, solidų turinį. „Šiuo žurnalu siekiame parodyti universiteto mokslinį potencialą, atkreipti dėmesį į čia rašomų disertacijų, mokslinių darbų temas; supažindinti visuomenę su universitete atliekamais tyrimais, kurie dažnai lieka žinomi tik akademinės visuomenės sluoksniuose; analizuoti šiuolaikinės visuomenės aktualijas, pasitelkiant autoritetingų universiteto specialistų įžvalgas. Tikimės, kad žurnalas užims tvirtą poziciją ne tik miesto akademinėje, bet ir visuomeninėje erdvėje“, – sako redaktorė.

Pirmajame – rudens – „Sesijos“ numeryje išspausdinti pačių įvairiausių autorių tekstai: apie fantazmo demono prisikėlimą rašo VDU Socialinės ir politinės teorijos katedros vedėjas Gintautas Mažeikis, universiteto Filosofijos katedrai vadovaujantis Dalius Jonkus pasakoja apie simuliakrus bei skirtumus tarp realybės ir tikrovės, Politologijos katedros doktorantas Giedrius Česnakas iš arti žvelgia į Vakarų politiką arabų valstybių atžvilgiu ir t. t. Tekstuose taip pat pasakojama apie įvairiose srityse save realizuojantį VDU Katalikų teologijos fakulteto dekaną doc. dr. Beną Ulevičių, universitete nuolat besilankantį iškilų Lietuvos istorijos tyrinėtoją, lietuvių – šveicarų kilmės JAV mokslininką Alfredą Erichą Senną, ypatingus vaizduotės puoselėtojus VDU dėstytojus Antaną Smetoną, Kazį Pakštą, Vosylių Sezemaną, Leonidą Donskį ir kitus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų