REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus meras Artūras Zuokas sako, kad Andriui Kubiliui vadovaujant Vyriausybei dujų kaina šalyje padidėjo apie 20 proc. Taip sostinės vadovas reaguoja į Premjero jam išsakytą kritiką dėl 30 proc. pabrangusio šildymo vilniečiams A. Zuoko vadovavimo laikais.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuo to meto, kai atėjo A. Zuokas, šilumos kainos yra augę beveik 30 proc. ir žymiai daugiau negu bet kuriuose kituose didžiuosiuose miestuose“, - ketvirtadienio rytą „Žinių radijuje“ pareiškė Ministras Pirmininkas.

REKLAMA

A. Kubilius paragino Vilniaus vadovybę skirti didesnį dėmesį šilumos ūkiui, jo pertvarkai, taip pat pasigedo sostinės vadovo veiksmų skatinant vilniečius renovuoti būstus.

„Vilniaus miesto lyderiai galėtų žymiai daugiau nuveikti rūpindamiesi, kad vilniečiai gyventojai būtų įtikinti imtis renovacijos ir kad gautų ne vien tik gąsdinančias šilumos sąskaitas, bet kad sąskaitose būtų užrašyta, ką jie turi daryti, kad renovuotų savo pastatus. Visiškai negirdžiu tokio energingo mero A. Zuoko nė vienos pastangos kaip nors pajudinti vilniečius, kad jie drąsiau imtųsi renovacijos“, - dėstė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Vilniaus meras socialiniame tinklapyje „Facebook“ paliko įrašą ir, kaip pats sako, pateikė konkrečius skaičius.

„Nuo 2011 m. gegužės 1 d. iki 2011 metų spalio 1 d. šilumos kaina padidėjo 2.14 ct., o tai yra apie 9 proc., o ne 30 proc. Tuo tarpu A.Kubiliui vadovaujant Vyriausybei per tą patį laikotarpį dujų kaina padidėjo apie 20 proc.“, - teigia A. Zuokas.

Pasak mero, būtent dujų kaina sudaro net apie 70 proc. šilumos kainos vartotojams.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų