REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maisto reklamoje bus privaloma nurodyti, jog maistas yra genetiškai modifikuotas, jeigu pagal teisės aktų nustatytus reikalavimus jį ženklinant turi būti pateikiama informacija apie tai. Tokį įpareigojimą įtvirtino Seimas, priėmęs Reklamos įstatymo 14 straipsnio pataisą.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat bus privaloma nurodyti, kad maisto sudėtyje arba jo sudedamosiose dalyse yra genetiškai modifikuotų organizmų, kad maistas pagamintas iš genetiškai modifikuotų organizmų arba jo sudėtyje yra iš genetiškai modifikuotų organizmų pagamintų dalių. Maisto reklamoje nebus galima nurodyti arba užsiminti apie ligų gydymo ar profilaktines savybes ir kitas savybes, jei nėra Sveikatos apsaugos ministerijos nustatyta tvarka išduoto šią informaciją patvirtinančio specialios paskirties maisto produkto registravimo pažymėjimo, jeigu tokios informacijos pateikimas neatitinka teisės aktuose nustatytų reikalavimų.

REKLAMA

Įstatymui įsigaliojus bus draudžiama nurodyti energinius gėrimus kaip rėmėjus ar kitaip juos reklamuoti švietimo, mokslo ir ugdymo įstaigose, kurias lanko jaunesni kaip 18 metų asmenys; draudžiama reklamos tikslais nemokamai platinti energinius gėrimus asmenims, jaunesniems nei 18 metų.

Ekonomikos komiteto sprendimu buvo pasiūlyta iš projekto išbraukti nuostatą, numatančią, kad maisto produktų, kurie pagal teisės aktus negali būti tiekiami bendrojo lavinimo mokyklose mokiniams maitinti, reklamoje turi būti įrašytas įspėjamasis tekstas apie tai, kad maitinimasis tokiais maisto produktais gali būti nepalankus sveikatai, o šio teksto turinį ir jo pateikimo reklamoje reikalavimus nustatytų sveikatos apsaugos ministras.

REKLAMA
REKLAMA

„Siūlau nedaryti tokios klaidos, nenumatyti tokių užrašų. Pagal reikalavimus yra išrašoma maisto produkto sudėtis. Visi gali pasižiūrėti, kokių ten yra „E“, kokių konservantų, ir atsakingai spręsti, kai reikia pasirinkti. Visą informaciją žmogus gali gauti ir gali pats apsispręsti. Pasakymas “gali būti kenkiantis sveikatai„, dar nežinia kaip sveikatos apsaugos ministro pakeistas, sukurtų labai keistą situaciją, tokią, kokios turbūt nėra nė vienoje normalioje šalyje“, - sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma. Šiam siūlymui pritarė 94 Seimo nariai, 5 balsavo prieš, 9 - susilaikė.

Už Reklamos įstatymo pataisų projektą balsavo 105 Seimo nariai, 6 susilaikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų