REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Akcinė bendrovė Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) pranešė mobiliojo 4G interneto MEZON naudotojams pradėjo siūlyti lietuviškus asmeninio naudojimo įrenginius. MEZON salonuose ir elektroninėje MEZON parduotuvėje jau galima įsigyti su 4G „WiMAX“ technologija suderintų USB modemų, kuriuos pagamino uždaroji akcinė bendrovė „Teltonika“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes bendradarbiaujame su „Teltonikos“ specialistais, užsibrėžusiais tikslą kurti įrenginius 4G „WiMAX“ technologijos naudotojams. Po sėkmingų naujųjų USB modemų bandymų mūsų tinkle, pasiūlėme juos ir savo klientams. Stebėsime atsiliepimus ir reaguosime į poreikius“, – sakė Telecentro „WiMAX“ projekto vadovas Mindaugas Kuprys.

REKLAMA

Jo teigimu, lietuviškasis USB modemas nuo pagamintų Pietų Korėjoje ar Kinijoje skiriasi ne tik forma ir spalva (yra juodas), bet ir kai kuriomis techninėmis charakteristikomis, kurios gali turėti įtakos renkantis įrenginį.

Į akis pirmiausiai krenta tai, kad naudojantis Lietuvoje pagamintu USB modemu prie mobiliojo 4G interneto MEZON kompiuteryje prisijungiama iš karto, net be prisijungimo vedlio. Taip yra todėl, kad įrenginyje yra integruotas ir procesorius, ir operacinė sistema, ir tinklo sąsajos – tai mažas maršruto parinktuvas.

REKLAMA
REKLAMA

Naujasis USB modemas dar pasižymi universalumu – veikia „Windows XP“, „Vista“, „Linux“, „MAC OS X“ operacinėse sistemose. Be to, jis atlieka ugniasienės funkciją – asmeninius kompiuterius iš dalies apsaugo nuo įsilaužėlių, virusų atakų ir kt. grėsmių.

Gamintojo teigimu, kuriant lietuvišką USB modemą, buvo panaudota „2Tx“ technologija ir „2T-CLD“ algoritmas, todėl platesnė yra 4G „WiMAX“ tinklo pasiekiamumo zona, kartu – ir palankesnės sąlygos didesniam duomenų perdavimo greičiui pasiekti.

„Planuojame plėsti su 4G „WiMAX“ technologija suderintos įrangos asortimentą ir siūlyti ją viso pasaulio operatoriams. Norime būti konkurencingi, todėl stengiamės suteikti savo gaminiams išskirtinių privalumų“, – sakė UAB „Teltonika“ generalinis direktorius Arvydas Paukštys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų