REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėsaugos teigimu, tyrimas dėl galimo spaudimo Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovui Žydrūnui Plytnikui eina į pabaigą.

REKLAMA
REKLAMA

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) tikina, kad prie pabaigos jau artėja ikiteisminis tyrimas dėl Ž. Plytniko pareiškimų, taip pat dėl buvusio ūkio ministro Dainiaus Kreivio pagarsėjusioje pažymoje išdėstytų faktų, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA

Tačiau kol kas STT atsisako pateikti kokios nors papildomos informacijos apie šio ikiteisminio tyrimo eigą. Nepranešama net tai, ar kam nors – valstybės pareigūnams ar verslininkams – yra pateikti įtarimai dėl neteisėto spaudimo Ž. Plytnikui ir D. Kreiviui. Tačiau žadama, kad žinių gali būti galbūt iki Kalėdų. „Apie tyrimo pabaigą visuomenę būtinai informuosime. Tai greičiausiai gali įvykti artimiausiais mėnesiais“, – sakė STT atstovė Julija Antanaitienė.

Šių metų pradžioje Ž. Plytnikas viešai pasiskundė patiriąs politikų spaudimą. VPT vadovas užsiminė, kad yra 5 tokie politikai, tačiau jų neįvardijo, bet tvirtino kreipęsis į teisėsaugos institucijas ir apie juos pranešęs. Buvęs ūkio ministras Dainius Kreivys po to, kai šių metų pavasarį buvo priverstas atsistatydinti iš pareigų dėl viešųjų ir privačiųjų interesų supainiojimo, paviešino pažymą, kurioje, pasak jo, surašyti galimo spaudimo ministerijos vadovui faktai. Ši D. Kreivio pažyma tiriama kartu su Ž. Plytniko pareiškimais. „Netrukus išaiškės, kas spaudė Ž. Plytniką“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų