REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švedijos teismai po ilgų dvejonių pagaliau leido automobilių gamintojui „Saab“ pradėti restruktūrizaciją. Tai gali išgelbėti prie bankroto ribos atsidūrusią kompaniją.

REKLAMA
REKLAMA

Švedų kompanijos „Saab“ vadovybė rado sprendimą, kuris padės bent laikinai apsisaugoti nuo gresiančio bankroto ir sulaukti investicijų – „Saab“ dar mėnėsio pradžioje kreipėsi į teismą su prašymu leisti pradėti restruktūrizaciją.

REKLAMA

„Saab“ šiuo metu desperatiškai ieškojo būdų, kaip atidėti gresiantį bankrotą ir sulaukti jau beveik matomų investicijų iš Kinijos. Kompanijos sprendime dėl restruktūrizacijos visa gudrybė  slypi Švedijos įstatymuose – pagal šalies įstatymus,  prasidėjus restruktūrizacijai įmonė nuo kreditorių veiksmų būna apsaugota tris mėnesius.

„Saab“ konvejeriai sustojo dar šį pavasarį ir vieninteliu vilties žiburiu švedams liko kinų investuotojai. Tačiau tam reikia dar šiek tiek laiko. Būtent čia ir praverstų restruktūrizacijos procesas ir tie trys nuo kreditorių saugantys mėnesiai. Į „Saab“ 245 milijonus eurų investuoti žada automobilių pardavėjas „Pang Da“ ir automobilių gamintojas „Zhejiang Youngman". Viskas būtų šaunu, tačiau tokį sandėrį turi patvirtinti ir Kinijos vyriausybė, o tam reikia šiek tiek laiko. Pervedus minėtus milijonus kinai taptų „Saab“ kontrolinio akcijų paketo šeimininkais, jiems priklausytų 53,9 proc. kompanijos akcijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų