REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto taryboje svarstoma apie mažmeninės prekybos alkoholiu licencijos ribojimą - jam įsigaliojus viešojo maitinimo įstaigos negalėtų parduoti alkoholinių gėrimų klientams išsinešti.

REKLAMA
REKLAMA

„Barų veikla iki šiol buvo nevaldoma. Vilniečiai, net ir nepilnamečiai, galėjo alkoholio įsigyti ir po 22 val., nors tokią galimybę riboja Lietuvos įstatymai. Šiuo sprendimu mes norime užkirsti kelią tokiems pažeidimams ir sieksime, kad miestas netaptų vieša girdykla“, - Vilniaus savivaldybės pranešime spaudai cituojamas Vilniaus meras Artūras Zuokas.

REKLAMA

Vilniaus miesto taryba taip pat apribojo šešių įmonių mažmeninę prekybą alkoholiniais gėrimais. Kai kurios iš jų alkoholiu prekiauti galės nuo 8 val. iki 22 val., kitos - nuo 8 val. iki 24 val.

Vilniaus savivaldybė nuolat susilaukdavo aplinkinių gyventojų skundų dėl triukšmo ir kitų viešosios tvarkos pažeidimų, kuriuos kėlė bendrovės „Bedita“ baro Pašilaičiuose, K. Jurevičiaus įmonei priklausančio baro Tujų gatvėje, įmonės „Giedrilina“ baro L.Asanavičiūtės g., įmonės „Likortas“ baro Viršuliškėse, įmonės „Indauja“ baro Architektų g. ir kitų veiklai.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl dar dviejų įmonių - „Likortas“ baro Žirmūnų g. 106, įmonės „802Live“ baro „Pas studentus“ mažmeninės prekybos alkoholiu apribojimo miesto taryba turėtų apsispręsti kitame posėdyje

Vilniaus miesto savivaldybė jau yra kreipusis ir į Ūkio ministeriją su siūlymais dėl būtinų įstatymo pataisų, kurios padėtų reguliuoti barų veiklą ne tik Vilniaus mieste, bet ir Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų