REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos parlamento žemieji rūmai trečiadienį pritarė antikriziniam planui, pagal kurį numatyta sumažinti biudžeto išlaidas 54 mlrd. eurų, praneša „La Stamp“.

REKLAMA
REKLAMA

Už įstatymo projektą balsavo 316 deputatų, prieš – 302. Aukštieji parlamento rūmai pritarė įstatymo projektui rugsėjo 7 dieną.

REKLAMA

Pagal biudžeto deficito mažinimo planą numatoma padidinti kai kuriuos mokesčius ir sumažinti išmokas iš biudžeto. Be to, pensinis amžius moterims privačiame sektoriuje bus padidintas nuo 60 iki 65 metų amžiaus ne 2016 metais, o jau 2014 metais.

Tai jau antras antikrizinis planas, kuriam pritaria Italija per pastaruosius tris mėnesius. Liepą Italija ryžosi sumažinti išlaidas 48 mlrd. eurų. Įgyvendinusi abu planus, kaip praneša AFP, Italija planuoja pasiekti biudžetą be deficito iki 2013 metų.

Tikimasi, kad Italijos vyriausybės priimtos priemonės leis sumažinti įtampą ne tik Italijoje, bet ir visoje euro zonoje, kurią toliau drebina skolų krizė. Italija yra trečioji didžiausia euro zonos ekonomika, tuo tarpu valstybės skola jos daug didesnė nei Vokietijos ir Prancūzijos, euro zonos lyderių pagal BVP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų