REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbas savaitgalį tvankiuose ofisuose ir ribotas elektroninių prietaisų naudojimas šalyje, žinomoje dėl savo prietaisų: tai yra nauja Japonijos realybė, praneša CNN.

REKLAMA
REKLAMA

Šeši mėnesiai po kovo 11–os žemės drebėjimo, cunamio ir Fukušimos Daiichi branduolinės katastrofos, Japonija vis dar kovoja dėl sugrįžimo prie iki žemės drebėjimo buvusio energijos generavimo.

REKLAMA

Šią vasarą po visą šalį energijos gaminimas sumažėjo 7%; didžiajame Tokijuje energijos generavimas nukrito 20%. Kad išvengtų aptemimų, vyriausybė šią vasarą liepė didiesiems industriniams energijos vartotojams sumažinti energijos vartojimą 15%.

Beveik visos kompanijos išpildė savo tikslus ar viršijo, tačiau tai buvo sunku kiekvienam.

Niekas nežino geriau, nei Nissan Motors vyriausias operacinis pareigūnas Toshiyukis Shiga, kuris turėjo vykdyti šias priemones. Jis pasakoja apie tūkstančių savo darbuotojų aukojimąsi.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiaukojimai, kaip darbo pradžia 5:30 ryte, kad išvengtų energijos vartojimo piko valandų, darbas daugelį savaitgalių ir pora laisvų dienų viduryje savaitės, 28-ių laipsnių pagal Celsijų temperatūra ofise, šviesų išjungimas, viršvalandžiai.

Nissan nesunkiai pasiekė tikslus ir nuėjo gerokai toliau, tačiau, jei tai naujo normalumo pradžia, tai nepavyks.

“Aš manau tai nėra atlaikoma. Jei mamos ir tėčiai eina į ofisą ar gamyklą savaitgaliais, jie negali kalbėtis su vaikais. Tai yra taip apmaudu. Mes negalime tęsti tokią darbo situacijos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Japonija taip stengėsi taupyti energija, kad vyriausybė galėjo panaikinti draudimą anksčiau.

Tačiau tai dar nėra pabaiga, nė iš tolo: atrodo, kad energijos trūkumai gali išlikti dar metams, mažiausiai.

Šiuo metu 43 iš 54-ių šalies branduolinių reaktorių yra išjungti saugumo patikrinimams ir profilaktikai. Ir, kol Fukušimos atgarsiai toliau rusena, nėra apetito jas atgal įjungti.

Beje, iki kitų metų kovo, kaip teigia pareigūnai, visi branduoliai reaktoriai gali būti išjungti, dar daugiau uždarius kasmetinei profilaktikai. Tai reiškia dar vieną tvankią vasarą milijonams Japonijais ofisų darbuotojų.

REKLAMA

Tačiau tikroji grėsmė korporacinei Japonijai yra nepastovus energijos tiekimas. Jei tai nutinka, Japonijos ekspertai sako, kad Japonijos pramonei bus suduotas smūgis, ir šimtai tūkstančių praras darbus. Eksportuojantieji jau ir taip kovoja; mažiausia, ko jiems dabar reikėtų, tai energetinė nežinomybė.

Visa tai pastato naująjį Japonijos ministrą pirmininką Yoshihiką Nodą į labai sunkią poziciją.

Jis turi įtikinti ypač skeptišką visuomenę, kad branduolinė energija yra saugi ir gali būti naudojama, bent jau tol, kol atsiras alternatyvos.

All this puts new Prime Minister Yoshihiko Noda in a very difficult position.

Tai nebus lengva užduotis.









REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų