REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Swedbank“ grupės investicine įmone „FR&R Invest“  pasirašė paskolos konvertavimo į akcijas sutartį su „Alita“ (ĮGA) . Užbaigus sandorį, „FR&R Invest“ valdys 84,4 proc. Alytaus bendrovės akcijų, o ĮGA finansiniai įsipareigojimai sumažės daugiau nei 96 milijonais litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Sutartis su „FR&R Invest“ yra esminis lūžis sudėtingu laikotarpiu „Alitos“ įmonių grupės istorijoje. Pastangos optimizuoti grupės veiklą ir prisitaikyti prie labai sudėtingų rinkos sąlygų liktų bevaisės, jei įmonės pečius ir toliau slėgtų didžiuliai finansiniai įsipareigojimai. Sandoris leis atsikvėpti, atkurti pinigų srautus ir susitelkti stiprinant rinkoje puikiai žinomus prekių ženklus bei ieškant naujų plėtros galimybių. Su nauju grupės bendrasavininkiu esu pasirengęs dalintis savo patirtimi ir žiniomis“, - sakė ĮGA akcininkas ir valdybos pirmininkas Vytautas Junevičius.

REKLAMA

Užbaigus sandorį, ĮGA finansiniai įsipareigojimai sumažės daugiau kaip 96 milijonais litų. Likusi bendrovės skola „Swedbank“ bus restruktūrizuota pagal naują kredito sutartį, kurią sandorio užbaigimo metu pasirašys ĮGA, „FR&R Invest“ ir „Swedbank“.

„Alita“ yra gerai žinoma įmonė, gaminanti aukštos kokybės gėrimus, turinti stiprų prekės ženklą ir užimanti reikšmingas rinkos dalis. Ši sutartis suteikia galimybę stabilizuoti bendrovės būklę“, - pabrėžia „Swedbank“ Lietuvoje Verslo bankininkystės tarnybos vadovas Vytautas Bučiūnas.

„Mes palaikome bendrovės siekį atkurti stabilumą. Po paskolos konvertavimo į akcijas „Alita“ pagerins savo finansinę padėtį, o „FR&R Invest“ ketina daryti viską, kad bendrovė galėtų toliau plėtoti savo veiklą. Sandorio tikslas – užtikrinti bendrovės galimybę toliau veikti ir siekti didesnio pelningumo", - sakė „FR&R Invest“ vadovas Jan Åberg.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų