REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos skolų krizė apribojo bankų pajamų augimą daugeliui metų ir gali priversti išnykti silpniausius bankus, sako „Deutsche Bank“ vadovas Josefas Ackermannas. Tą jis pareiškė bankininkų susitikime Frankfurte, rašo dv.ee.

REKLAMA
REKLAMA

„Ateities pajamos apribotos dabartinės padėties ir sistemos“, – sakė jis. J. Ackermannas atkreipė dėmesį į paraleles tarp dabartinės situacijos vertybinių popierių rinkose ir padėties 2008 metų rudenį, kai įsiliepsnojo pasaulinė finansų krizė.

REKLAMA

Griūtis atnešė daugiau nei 5 trilijonus eurų nuostolių, Vokietijos akcijų rinka prarado daugiau nei penktadalį savo vertės. Vokietijos akcijų rinkos indeksas nukrito iki žemiausio lygio nuo 2009 metų rugsėjo kritimo.

Padėtį blogina ir tai, kad valstybės obligacijų rinkos susitraukė (Vokietijos ir JAV tai pat), o aukso kainos padidėjimas nėra nuolatinis, mano „Deutsche Bank“ vadovas. „Visa tai primena 2008 metų rudenį, nors, palyginus, Europos bankų sektorius mažiau priklausomas nuo trumpalaikių likvidumų“, – pastebėjo jis. Be to, bankai valdo mažiau vertybinių popierių ir rizikos valdymas pagerėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek anksčiau Pasaulio bankas ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF) perspėjo apie skolų krizės pasikartojimo galimybę. Apie antrąją recesiją kalbėjo ir TVF vadovė Christine Lagarde.

„Sunku objektyviai įvertinti, kaip klostysis pasaulio ekonomika. Be to, neaišku ir kaip „judesiai“ rinkose paveiks realius sektorius“, – teigė J. Ackermann.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų