REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV ir toliau atsisako suteikti garantijų, kad Europos priešraketinės gynybos skydas nebus nukreiptas prieš Rusiją, pranešė užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jie nenori suteikti mums garantijų, kad JAV–NATO priešraketinės gynybos skydas nebus nukreiptas prieš Rusiją“, – teigė S. Lavrovas.

REKLAMA

Pasak S. Lavrovo, 2009 metais liepos mėnesį Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas ir JAV prezidentas Barackas Obama susitarė bendradarbiauti kuriant priešraketinės gynybos sistemą, pradedant nuo bendros iššūkių ir pavojaus analizės.

„Mes pateikėme konkrečius tokios sistemos parametrų pasiūlymus ir tada vyko ilgos diskusijos tarp Rusijos ir NATO Saugumo Tarybos. Deja, mes nepriėjome prie vieningo sprendimo. Europos priešraketinės gynybos sistema dabar kuriama pagal Vašingtono kriterijus ir tai gali kelti grėsmę Rusijos strateginėms branduolinėms pajėgoms“, – teigė S. Lavrovas.

Rusijai reikia užtikrinimo, kad karo veiksmai nebus nukreipti prieš bet kurią valstybę euroatlantinėje erdvėje. Anot užsienio reikalų ministro, „kitu atveju mes grįšime prie XIX ir XX amžiaus ideologinių stereotipų, o tai būtų didelė klaida, turint omenyje globalius iššūkius, keliančius grėsmę visai pasaulio visuomenei“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų