REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

JAV prezidentas Barakas Obama įspėjo apie potvynių ir elektros tiekimo nutraukimo grėsmę, nors tropinė audra „Irene“ traukiasi ir juda Šiaurės Kanados link, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Susilpnėjęs iki tropinės audros uraganas sekmadienį užklupo Niujorką. B. Obama pripažino, kad pavojus dar nepraėjo, nes dėl liūčių gali patvinti upės.

REKLAMA

Daugiau nei 300 tūkst. Niujorko žemutinės dalies gyventojų buvo evakuoti. Tačiau šiuo metu jiems jau leista grįžti į namus.

Audra pasiglemžė mažiausiai 21 žmogaus gyvybę ir pridarė nemažai žalos. Pasak BBC korespondentės, audra pavojų kėlė 65 mln. žmonių, gyvenančių JAV rytinėje pakrantėje. Tai turbūt didžiausias žmonių skaičius, kurie buvo paveikti vienos audros.

Daugiau nei 3 mln. žmonių liko be elektros Naujajame Džersyje, Konektikute ir Niujorke. Apie potvynius pranešama Vermonto valstijoje, kur šimtams žmonių buvo liepta išvykti iš sostinės Montpiljerio. Manhatane audra nepridarė labai didelės žalos, nepaisant kilusių potvynių.

REKLAMA
REKLAMA

„Dauguma amerikiečių vis dar yra pavojuje, nes gali būti nutrauktas elektros tiekimas ir kilti potvyniai. Situacija per ateinančias dienas dar gali pablogėti“, - teigė B. Obama per televizijos transliaciją iš Vašingtono.

Sekmadienį audros „Irene“ vėjo stiprumas susilpnėjo iki 80 km per valandą. Audra juda link Kanados.

Niujorko mieste buvo evakuota 370 tūkst. žmonių. Tikimasi, kad pirmadienį pradės veikti miesto metro, kuris pirmą kartą buvo uždarytas dėl gamtos stichijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų