• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Vilniuje prasideda pirmasis tarptautinis Šv. Jokūbo sakralinės muzikos festivalis, klausytojams suteikiantis progos pasiklausyti Europos chorų atliekamų senosios ir šiuolaikinės bažnytinės muzikos kūrinių.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčioje, prie Lukiškių aikštės, festivalį pradės nemokamas koncertas, kuriame Mikalojaus Konstantino Čiurlionio ir šiuolaikinių lietuvių kompozitorių Mindaugo Urbaičio, Vytauto Miškinio ir Algirdo Martinaičio sakralinės muzikos kūrinius atliks valstybinis choras „Vilnius“.

REKLAMA

Iki rugsėjo 4 dienos vyksiantis pirmasis chorų ir vokalinės muzikos festivalis siekia išaugti į solidų renginį, kasmet pristatantį seniai užmirštus ir naujai atrastus senuosius sakralinės muzikos kūrinius bei Lietuvoje dar neskambėjusią lietuvių ir užsienio kompozitorių muziką chorams.

Festivalio renginiais norima prisidėti ir prie senos vienuolių dominikonų idėjos Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčios bokšte įrengti 61 varpo karilioną, sukurti patrauklesnį Lukiškių aikštės ir jos apylinkių įvaizdį.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak festivalio meno vadovo prof. Povilo Gylio, festivalyje koncertuos Baltarusijos valstybinis kamerinis choras, Balstogės (Lenkija) medicinos universiteto kamerinis choras „Medicoro“, Šiaulių valstybinis kamerinis choras „Polifonija“.

Vilniaus universiteto grigališkojo choralo ansamblis „Schola Cantorum Vilnensis“ atliks ne tik Vakarų Europos ir LDK grigališkąjį choralą, bet ir XVII a. giesmes iš Vilniaus dominikonų rankraščių.

Ypatingas koncertas laukia ir prancūzų chorinės muzikos gerbėjų - rugpjūčio 31 dieną tenoras Rafailas Karpis ir choras „Vilnius“ atliks Lietuvoje dar neskambėjusius prancūzų kompozitorių, tarp jų - šiuolaikinio kompozitoriaus dominikono Andre Gouzes, kūrinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Festivalį užbaigs John Rutter „Vaikų mišios“, kurias atliks Asta Krikščiūnaitė, norvegų baritonas Steinas Šervoldas Skjervold, choras „Vilnius“ ir LRT vaikų choras.

Praėjus mėnesiui po festivalio pabaigos rengiamas dar vienas koncertas „Post Scriptum“ - Vilniuje giedos garsus Hamburgo Monteverdžio choras iš Vokietijos.

Bažnyčioje vyksiantys festivalio koncertai bus mokami, išskyrus atidarymo koncertą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų