REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tripolio gyventojai skundžiasi neturintys vandens, be to, sklando gandai, kad M. Gaddafi šalininkai galėjo užnuodyti vandentiekį.

REKLAMA
REKLAMA

Libijos sukilėliai neigia, kad Tripolyje Muammarui Gaddafi šalininkai nutraukė vandens tiekimą – esą vandens nėra dėl techninių gedimų.

REKLAMA

Tuo metu NATO didina spaudimą M. Gaddafi ištikimoms pajėgoms Sirte, kurį pastarąją parą intensyviai atakuoja Aljanso lėktuvai, praneša LTV Naujienų tarnyba.

Sukilėliai tvirtina, kad Tripolyje beveik neliko M. Gaddafi pajėgų, bet pavieniai susirėmimai nerimsta. Girdisi ir sprogimai.

Vakar pultos M. Gaddafi pajėgų kareivinės, kurioms vadovavo vienas iš pulkininko sūnų. Sukilėlių puolimas buvo sėkmingas. Sukilėliai džiaugiasi ir užėmę perėją pasienyje su Tunisu, nes užkirto kelią per šią perėją pabėgti M. Gaddafi.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau pranešama, kad šeši šarvuoti „Mercedes“, o jais galėjo važiuoti ir aukšti Libijos pareigūnai ar netgi pulkininkas M. Gaddafi, prasmuko per pasienį į Alžyrą, kuris atsisako pripažinti Libijos sukilėlių Laikinąją tarybą, nors žada būti griežtai neutralus.

Sukilėlai tikisi, kad sučiupę M. Gaddafi, galėtų skelbti pergalę, nors dar laukia mūšis dėl Sirto, kuris yra M. Gaddafi bastionas. Kelią sukilėlių puolimui bando palengvinti NATO lėktuvų atakos.

Tripolis – du milijonus gyventojų turintis miestas, dalis pabėgo, o likusiems trūksta būtiniausių dalykų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Norime, kad kuo greičiau vėl atsidarytų parduotuvės, turgūs, kad galėtume nusipirkti maisto, vandens“, – kalbėjo Tripolio gyventojas.

Dėl vandens Tripolio gyventojai labai sunerimę. Sukilėliai sako, kad jo tiekimas sutriko dėl techninių gedimų, M. Gaddafi šalininkai negalėjo jo atjungti. Mieste sklando gandai, kad vandentiekis gali būti užnuodytas.

Dykumos mieste vanduo kaupiamas rezervuaruose, bet nuolat išsijungia elektra, todėl neįmanoma jo pumpuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų