REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo užsienyje gyvenančių ir dirbančių piliečių Ligonių kasos apvalyta ir taip 6000 klientų bei milijono litų netekusi Panevėžio poliklinika griebėsi įkyrumu piktinančių prekybos agentų metodų. Atleidusi keturis šeimos gydytojus įstaiga ėmėsi medžioti paskui juos patraukusius pacientus. Pritaikiusi prekeivių patirtį, administracija iš atostogų iškviestas slaugytojas pasiuntė ieškoti klientų po daugiabučius, o išeinančius pacientus atakuoti telefono skambučiais, įkalbinėdama pasilikti.

REKLAMA
REKLAMA

Poliklinikos vadovybė neslepia, jog dėl išlikimo su privačiomis gydymo įstaigomis kaunasi panevėžiečių asmens duomenis naudodama ne vien gydymo, bet ir savireklamos tikslais.

REKLAMA

Atlygis už gerą darbą – pažeminimas

Miesto poliklinikos medikai tvirtina, jog niekada nebūtų patikėję, kad kovoje už būvį žmoniškumui ir pagarbai nebeliks vietos. Pranešimų apie atleidimus sulaukę ilgamečiai gydytojai dar mėnesį dirbo, o ant kabinetų durų iškabinti skelbimai jau ragino pacientus persirašyti pas jų kolegas.

Tokiomis žeminančiomis sąlygomis paskutinį mėnesį poliklinikoje ištvėrusi kone keturias dešimtis metų jai atidavusi šeimos gydytoja Asta Petkauskienė neišėjo į niekur. Didelę darbo patirtį turinčią medikę įdarbino privati šeimos klinika.

REKLAMA
REKLAMA

Paskui gydytoją patraukė ir nemaža dalis jos pacientų. To turbūt nenumatė medicinos personalo sąskaita sutaupyti planavusi poliklinikos vadovybė. A.Petkauskienė neslepia: kad išlaikytų pacientus, poliklinika griebėsi ne visai sąžiningos konkurencijos.

„Savo apylinkės daugiabučių laiptinėse iškabinėjau mažus skelbimus, neužgoždama kitų, kad aš dirbu jau kitoje vietoje ir pageidaujantieji gali pas mane tęsti gydymą. Tuoj pat mano skelbimai buvo nuplėšti ir poliklinikos iškabintos didžiulės paklodės, kokioms šeimos gydytojoms perrašyti mano pacientai. Žmonės pradėjo man skambinti ir klausti, ar aš juos pardaviau“, – „Sekundei“ pasakojo A.Petkauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Administracija reikalingesnė

A. Petkauskienė sutinka, jog toks manevras poliklinikai pasiteisino: retai peržengiantieji gydymo įstaigos slenkstį veikiausiai nė nesuko galvos, į kieno rankas pateko. Šitaip turėjo gerokai pailgėti likusių šeimos gydytojų klientų sąrašai.

Dar neatleistiems poliklinikos medikams tokia reforma finansiškai naudinga – jų darbo užmokestis tiesiogiai priklauso nuo prisirašiusiųjų skaičiaus. Tačiau pacientams ji reikš tik dar ilgesnes eiles prie šeimos gydytojų kabinetų.

„Medicinos sistemoje egzistuoja tokia keistenybė, kad gydytojams atlyginimai mokami nuo prisirašiusiųjų skaičiaus, o ne nuo atlikto darbo. Nerealu šeimos gydytojui aptarnauti 2000 prisirašiusių pacientų, kai pagal normatyvus vienam privaloma skirti bent 15 minučių“, – tvirtino A.Petkauskienė.

REKLAMA

Medikė iki šiol nežino, už ką poliklinika atsisakė jos paslaugų. Iš direktorės Irenos Čeilitkienės gydytoja paaiškinimo neišgirdo.

Į atleidžiamos pavaldinės klausimą, ar pridariusi įstaigai kokių nemalonumų, vadovė ją dar net pagyrusi, esą iš A.Petkauskienės, turinčios didelę patirtį, kiti mokėsi diagnozuoti ligas.

 

„Man atrodo, kad direktorė, atleisdama gydytojus, pasielgė neteisingai. Vien administracijoje sėdi dvylika personų, tiesiogiai neuždirbančių įstaigai pinigų. Nenoriu nieko įžeisti, bet aš nežinau, ką jos veikia, o jų atlyginimai tikriausiai didesni nei dirbančio gydytojo“, – „Sekundei“ teigė A.Petkauskienė.

REKLAMA

Išeinančiuosius puolė perkalbėti

Kone tūkstantis panevėžiečių patraukė į privačią šeimos kliniką paskui iš miesto poliklinikos taip pat netikėtai atleistą gydytoją Genovaitę Dainienę. Poliklinika, matydama, kad didžiulį pasitikėjimą šia medike turinčių pacientų nepavyks sulaikyti vien ant kabinetų durų iškabinėtais skelbimais, griebėsi rinkodaros triukų.

„Poliklinika užlaiko pas mane prisirašiusiųjų medicinos korteles, skambinėja žmonėms, kviečia grįžti, turbūt tik tam darbui iš atostogų iškvietė su manimi dirbusią slaugytoją. Pastebėjau, kad ypač vilioja pas mane prisirašiusias šeimas. Tai labai negraži konkurencija“, – teigė G.Dainienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gydytoja, kaip ir kiti atleisti medikai, ilgametę darbovietę paliko nesupratusi, kodėl staiga tapo nebereikalinga. Direktorės argumentai, esą Ligonių kasai iš prisirašiusiųjų sąrašų išbraukus emigrantus įstaiga nebeišgali išlaikyti medicinos personalo, nei atleistųjų, nei savo eilės dar laukiančių jų kolegų neįtikina – pas G.Dainienę 1300 prisirašiusiųjų sąraše „mirusiųjų sielų“ nebuvo.

Dėl pacientų besikaunančios miesto poliklinikos direktorė I.Čeilitkienė neslepia, jog aktyviai skambinėjama paskui atleistąsias šeimos gydytojas patraukusiems pacientams ne todėl, kad būtų susirūpinta jų sveikatos būkle.

Vadovė teisinasi, esą poliklinika sulaukusi klientų skundų, jog į privačias klinikas buvę perrašyti be jų žinios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų