REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjus čempionato varžyboms „Cido“ arenoje nebeliks aikštelę juosiančio dviračių treko – nuo žiūrovų akių šį kitos sporto šakos simbolį po rekordinio dydžio Trispalve paslėpė patys krepšinio sirgaliai.

REKLAMA
REKLAMA

Krepšinio aistruolių ir Lietuvos krepšinio rinktinės 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionate Panevėžio „Cido“ arenoje laukia netikėtas reginys. Iki pirmųjų varžybų likus savaitei, ištikimiausi mūsų šalies rinktinės sirgaliai ir krepšininkams, ir Panevėžio arenos svečiams paruošė išskirtinę staigmeną: dviračių treką uždengė įspūdingo dydžio Lietuvos Trispalve.

REKLAMA

Rezultatas ir pačius nustebino

Pakalbintas šalies krepšinio rinktinės sirgalių lyderis Tomas Balaišis-Sėkla „Panevėžio balsui“ prisipažino miesto arenoje su bendraminčiais pašeimininkavęs dar pirmadienį.

„Su darbu susidorojome gana greitai ir patys apsidžiaugėme vaizdu, – pasakojo jis. – Nors treko ilgis 250 metrų, o plotis 7 metrai, vėliava išėjo kur kas ilgesnė ir platesnė. Kodėl? Todėl, kad treko ilgis viršuje 282 metrai, apačioje – 250 metrų. Vėliava pasiūta platesnė – 8,5 metro, nes ji turėjo gerai užkloti treką.“

REKLAMA
REKLAMA

Rekordinės Trispalvės svoris, anot T. Balaišio, – per 240 kilogramų. „Siuvėjams užsakymą teko pateikti prieš pusantro mėnesio“, – sakė sirgalių vadas.

Sau garbės neprisiima

T. Balaišis-Sėkla neišdavė žmogaus, pasiūliusio pasiūti tokio dydžio vėliavą tokiam neįprastam tikslui. „Mintis išsirutuliojo palaipsniui ir išėjo tas, kas išėjo“, – išsisukinėjo.

Anot sirgalių sirgalio, planą, kaip nustebinti Lietuvos rinktinę, kūrė ne vienas žmogus. „Norėjome ypatingai papuošti areną, ir tam labiausiai tiko dviračių trekas, – pasakojo T. Balaišis. – Iš pradžių galvojome naudoti ne ištisinę vėliavą, o skolintis iš įvairių miestų jau pasiūtas vėliavas ir jomis užkloti dviračių trasą. Tačiau pasitarę nusprendėme geriau pasiūti naują ir ja papuošti areną, kur rungtyniaus Lietuvos rinktinė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ištikimas Lietuvos rinktinės gerbėjas nė nemano pasakyti, kiek kainavo pasiūti tokią Trispalvę.

„Koks skirtumas, kiek kainavo? – mestelėjo Sėkla. – Svarbi pati idėja, kuri įdomi ir visiems bus labai įsimintina.“

T. Balaišis tiesiai šviesiai sako net nežinantis, ar tai pati didžiausia Lietuvos Trispalvė ir ar gali būti registruojamas rekordas. „Žinau tik, kad anykštėnai turi pasisiuvę 200 metrų ilgio ir 4 metrų pločio šalies vėliavą. Mūsiškė kur kas didesnė...“, – šypsojosi jis.

Neprireikė nė valandos

Beje, vakar ištikimiausi krepšinio mėgėjai dar galėjo įsigyti bilietus į čempionato varžybas. Juos čempionato organizatoriams grąžino „FIBA Europe“ ir pirmenybėse dalyvausiančių valstybių krepšinio federacijos.

REKLAMA

Jais prekiauti trečiadienį pradėta 12 valandą.

Panevėžyje bilietai iššluoti buvo per 40 minučių. Kai kurie krepšinio aistruoliai prie kasų stovėjo nuo 8 valandos ryto.

Ant prekystalių buvo atsidūrę daugiau nei 500 bilietų į A grupės rungtynes Panevėžyje, kur žais Lietuvos rinktinė, 300 bilietų į galimas lietuvių rungtynes antrajame etape Vilniuje, taip pat daugiau nei 3 000 bilietų į finalinį etapą Kaune. Vienas asmuo vienu pirkimu galėjo įsigyti ne daugiau kaip du bilietus į Lietuvos ekipos rungtynes.

Bilietus į lietuvių mačus ar numatomas šeimininkų rinktinės rungtynes vėlesniuose etapuose buvo galima įsigyti tik kasose, likusieji parduodami ir internetu. Prekyba vyko daugiau nei 60 kasų visoje Lietuvoje.

Primename, kad kovo mėnesį, vos prasidėjus išankstinei prekybai bilietais į Europos pirmenybes, jau pirmą dieną buvo iššluoti bilietai į trenerio Kęstučio Kemzūros komandos mačus, o dėl didelių apkrovų strigo bilietų platintojų internetinė sistema.

Raimonda MIKUČIONYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų