REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikimasi, kad kompanijos „Google“ naujasis socialinis tinklapis „Google+“ turės nemenką pasisekimą. Paskutiniais duomenimis pranešama, kad naujoji svetainė jau turi 25 mln. užsiregistravusių lankytojų, taigi jis gali tapti sparčiausiai augančiu socialiniu tinklalapiu šiomis dienomis.

REKLAMA
REKLAMA

Neoficialiais duomenimis pranešama, kad didžiausią vartotojų „ratą“ sudaro technologai ir informacinių technologijų inžinieriai, pradedant „Facebook“ įkūrėju Marku Zuckerbergu ir baigiant „Google“ įkūrėjais Sergey Brinu ir Larry Page.

REKLAMA

Tačiau kyla klausimas, kodėl šiame socialiniais tinklapiais perkrautame technologijų pasaulyje, žmonės turėtų rinktis būtent Google+? Į šį klausimą ir pabandysime atsakyti.

Pirmiausia, Google+ yra kur kas „smagesnė“ socialinė svetainė, bet išskirti jos privalumus yra nemenkas iššūkis.

Apskritai, pagrindinės svetainės funkcijos yra panašios į kitų soc.tinklalapių teikiamas paslaugas, t. y. žinučių rašymas, nuotraukų, video klipų ir internetinių nuorodų talpinimas iš interneto arba jūsų mobiliojo telefono.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi kur slypi pagrindinis skirtumas tarp šių svetainių? Atlikęs „Google“ vartotojų apklausą, išskyriau 10 dalykų, kuo Google+ yra pranašesnis už kitus socialinius tinklapius. Perskaitykite ir įsitikinkite ar to pakanka pritraukti masei naujų vartotojų.

1. „Ratai“ (angl. circles)

„Google+“ vartotojai tikina, kad jiems priimtinesnis Google+ kontaktų rūšiavimas lyginant su Twitter ar Facebook svetainėmis. Google+ vartotojai raginami susikurti savo draugų ar pažįstamų „ratus“ (angl. circles), kaip antai „bendradarbiai“ ar „šeimos nariai“, su kuriais jie norės dalintis specifine informacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tokie „ratai“ leidžia man atsieti šeimyninį, asmeninį gyvenimą nuo darbinio“, – aiškina Google+ fanas Richardas Waldenas.

2. Privatumas

Google+ vartotojai sako, kad jiems kur kas lengviau naudotis privatumo parametrais nei kitose svetainėse. Kad ir kaip būtų keista, patys Google+ profiliai negali būti privatūs. Vis tik, minėtųjų „ratų“ dėka, galima nustatyti, kurie pažįstamieji ar draugai gali sekti ir matyti jūsų talpinamą informaciją ir atnaujinimus.

„Pati galiu kontroliuoti, kas matys mano pranešimus“, – sako Jen Delisle.

3. Ilgesni „postai“

Kalbant apie glaustumą, „Twitter“ turbūt galėtume pavadinti „glaustumo karaliumi“, bet Wardas Andersonas sako, kad Google+ čia turi pranašumą. Pastaroji svetainė suteikia didesnį simbolių limitą – vartotojai gali rašyti kelias teksto pastraipas, tuo tarpu „Twitter“ vartotojai vos kelis sakinius.

REKLAMA

4. Jokių reklamų

Google+ vartotojai, įskaitant ir Dave Francis Rotaquio, džiaugiasi, kad svetainė, bent jau šiuo metu nėra atakuojama reklaminiais klipais ir nuorodomis. Lyginant su Facebook ir Twitter, Google+ yra viena iš nedaugelio sėkmingai veikiančių socialinių tinklapių, kurių veikla nėra trikdoma reklamomis. Kita vertus, tai negali tęstis amžinai; juk Google yra vienas didžiausių komercinių tinklapių.

5. Video pokalbiai grupėse

Norite matyti ir bendrauti su 10 draugų vienu metu? „Google+“ suteikia tokią galimybę, tereikia spustelėti funkciją, nurodančią „grupės vaizdo pokalbis“. „Facebook“ taip pat suteikia video skambučių funkciją (Skype dėka), bet pokalbiai grupėmis čia nėra įmanomi.

REKLAMA

Beje, Google integravo dar vieną naujovę: vienu metu galite bendrauti su draugais ir žiūrėti video klipus iš YouTube svetainės.

6. Jokių „Farmville“

Google+ neseniai pridėjo seriją naujų žaidimų, kurie, greičiausiai, netenkina kitų socialinių svetainių kūrėjų. „Google+ žaidimai nėra tokie erzinantys, – sako Inniya Kim, – jūs galite sudėti visus žaidimų atnaujinimus į atskirą skirtuką ir tai jūsų daugiau netrikdys. Taigi jei Farmville kada nors ir „ateis“ į Google+, kai kurie gali šį žaidimą palaikyti „kenkėjišku“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Didesnės nuotraukos

Kai kurie Google+ vartotojai teigia, kad šis tinklalapis greitai taps nuotraukų talpinimo lyderiu. Čia nuotraukos matomos per visą kompiuterio ekraną.

8. Malonus personalas

Kas sakė, kad internetiniams tinklalapiams nereikia malonaus klientų aptarnavimo? Google+ kūrėjai aktyviai dirba, kad atsakytų į visų vartotojų rūpimus klausimus ir reaguoja į jų kritiką.

Robas Michaeisl tiki, kad tai leidžia Google+ jaustis komunikabilia socialine svetaine.

9. Mažiau netvarkos

Vieni sako, kad tai dėl reklamų stokos, tačiau kiti tikina, kad baltas ir švarus Google+ darbalaukis suteikia estetišką vaizdą.

REKLAMA

10. Integruoti visi Google produktai

Naudodamiesi Google+ galite naudotis ir visomis kitomis Google paslaugomis, pradedant elektroniniu paštu Gmail ir baigiant Google kalendoriumi.

„Google tinklapį tereikėjo papildyti socialine Google+ paslauga ir šiuo metu viskas veikia kaip viena darni visuma“, – sako Josiah Stone.

Google+ – tai naujas startas be reklamų, be „spamo“,  tai puiki galimybė atnaujinti savo draugų sąrašą.

Redaktoriaus žodis: Pete Cashmore yra „Mashable“ technologijų naujienų blogo įkūrėjas ir generalinis direktorius. Jis taip pat rašo straipsnius apie socialinius tinklalapius ir naujausias technologijas CNN.com

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų