REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos krepšinio čempionato metu antrajame pagal dydį šalies mieste Kaune dirbs visi apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Kauniečiams talkins ir kolegos iš kitų miestų.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai kalbintas Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos viršininkas komisaras Remigijus Stukas, kuris teigė, kad Kaunas moka priimti svečius, o jų saugumu besirūpinančios tarnybos geba atlikti tai, kas joms patikėta.

REKLAMA

- Tikriausiai didžiausio žmonių susibūrimo laukiama Nemuno saloje?

- Taip, salai, jos prieigoms skirsime nemažai dėmesio, kad einantiems į „Žalgirio“ areną ar tiems, kurie susirinks stebėti finalinių kovų lauko ekrane prie arenos, būtų saugu. Žinome, kad dar viena tokia masinio susibūrimo vieta bus Rotušės aikštėje, kur taip pat sirgaliai galės stebėti rungtynes ekrane. Tačiau Kauno policija dirbs ir daugelyje kitų miesto vietų.

REKLAMA
REKLAMA

Automobilių statymas, eismo reguliavimas, rūpinimasis asmenimis, kuriuos privalu palydėti, - tai vis policijos veiklos aspektai. Pareigūnų dėmesio nestokos ir čempionato stebėtojų palapinių miestelis, kurį apsispręsta įkurdinti prie Kauno klinikų, carinės Kauno tvirtovės septintajame forte.

- Gal galėtumėte pasakyti, kiek svečių per čempionatą tikimasi sulaukti Kaune?

- Vargu ar kas dabar į šį klausimą atsakytų. Galime tik spėlioti, kiek svečių bus, nes jų gausa priklausys nuo to, kokių šalių rinktinės išeis į čempionato finalą. Težinoma, kad Kaune varžysis 8 komandos. Kitą vertus, Kauno centras, Senamiestis šią vasarą ir be krepšinio nemažai užsienio turistų sulaukia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ta proga norisi paklausti, ar kiekvienas policijos pareigūnas, kurį turistas gali sutikti patruliuojantį gatvėje, prireikus geba svetima kalba svečiui suteikti pageidaujamą informaciją?

- Užsienio kalba bendrauti, deja, moka ne visi pareigūnai. Bet Europos krepšinio čempionato dienomis nemokantiems mielai padės policijos rėmėjai, laisvai šnekantys įvairiomis svetimomis kalbomis. Netrukus miesto gatvėse pasirodys informaciniai skelbimai užsienio kalbomis, sirgaliams bus išdalinta daugiau nei įprastai įvairių lankstinukų. Mieste rūpinamasi įrengti papildomų transporto stovėjimo vietų. Svečių patogumui numatyta ir kitokių priemonių.

REKLAMA

- Kauniečių jau nestebina priminimai, skambantys troleibusuose ir autobusuose: saugokite savo daiktus - pinigines, mobiliuosius telefonus, rankines laikykite prispaudę prie savęs. Tai sakoma lietuviškai. Bet jau teko matyti ir suglumusių užsieniečių, kurie buvo apvogti tuose pačiuose troleibusuose. Tai gal ir svečių labui derėtų kuria nors užsienio kalba juos įspėti?

- Kiekvienas patarimas - tik į naudą. Tuo, manau, pasirūpins viešojo transporto eismo organizatoriai. Patarimai pasisaugoti vagių tikrai būtų naudingi ir Kauno svečiams. Nemanau, kad tai kažką šokiruotų, nes kišenvagių yra visur, ne tik Lietuvoje.

REKLAMA

- Ar policija sulauks Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų talkos, jeigu jos prireiktų?

- Jeigu prireiks, tai tikrai susilauks. Bet nemanau, kad bus kokia ekstremali situacija, kad policijai tektų šauktis papildomų pajėgų. Tikiu kauniečių geranoriškumu. Kaunas moka dirbti, moka švęsti, ir per Europos krepšinio čempionatą kauniečiai svečiams parodys, kad sugeba elgtis garbiai ir oriai, kaip tikri gražias tradicijas puoselėjančio seno Lietuvos miesto šeimininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų