REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Žilvinas Šilgalis dar kartą kreipėsi į Kultūros ministrą prašydamas paaiškinti, kada pagaliau su Europos Komisija bus pradėtas ir baigtas Ypatingai svarbių įvykių sąrašo derinimas, kuris leistų Eurolygos varžybas, kuriose žaidžia Lietuvos komandos, sugrąžinti į nemokamus TV kanalus. Taip pat ministro klausiama, kas konkrečiai atsakingas už derinimo procesą, kuris taip ilgai trunka.

REKLAMA
REKLAMA

Primename, jog Ypatingai svarbių įvykių sąrašus gali sudaryti Europos Sąjungos valstybės siekdamos, jog tam tikrais įvykiais, keliančiais didesnį visuomenės susidomėjimą, televizijos nepiktnaudžiautų visuomenės interesų sąskaita siekdamos didesnio pelno. Vyriausybė po daugybės įtikinėjimų dar gegužės mėnesį pagaliau pritarė tokio sąrašo sudarymui, į kurį buvo įtrauktos ir Eurolygos, kurioje žaidžia Lietuvos komandos, varžybos. Tačiau Kultūros ministerija, raštu žadėjusi pateikti atsakymus apie derinimo procesą su Europos Komisija iki birželio 15 d., taip iki šiol nieko ir nepadarė.

REKLAMA

„Nors sąrašo parengimas ir derinimas dėl kai kurių valdininkų nerangumo užtruko, bet jau daug padaryta ir liko tik paskutinis žingsnis - suderinti parengtą sąrašą su Europos Komisija, todėl pradėtas procesas privalo būti nedelsiant pabaigtas, nes artėjant naujajam Eurolygos sezonui visiems reikalingas aiškumas. Stebint šiuo metu vykstančių net draugiškų Lietuvos rinktinės rungtynių aukštus žiūrimumo reitingus, tikiuosi, nebeatsiras drįstančių teigti, jog lietuviams krepšinis nėra įdomus, todėl neverta jo rodyti nemokamu TV kanalu. O jeigu tokių valdininkų ar politikų dar atsiranda, tai tegul jie tai pasako sausakimšose krepšinio arenose. Bijau, kad jiems baigtusi dar blogiau, nei baigėsi sveikinimo kalbą Kauno arenos atidaryme bandžiusiam sakyti vyriausybės vadovui Andriui Kubiliui, pastaruoju metu ne kartą nevykusiai pasisakiusiam sporto temomis. Sporto mėgėjai viską stebi, mato ir, žinoma, atitinkamai vertina...

REKLAMA
REKLAMA

Raginu Kultūros ministrą nedelsiant įpareigoti už tai atsakingus valstybės tarnautojus kuo greičiau užbaigti pradėtą procesą, kad jau šį rudenį Eurolyga butų grąžinta krepšinio mėgėjams į nemokamus kanalus, nes ši nenormali situacija, save krepšinio šalimi vadinančioje valstybėje, toliau tęstis nebegali. Kiek galima  spekuliuoti krepšinio mėgėjų sąskaita?“ – klausia Ž. Šilgalis.

Ž. Šilgalis taip pat apgailestauja, jog nors Europos krepšinio čempionatas vyks Lietuvoje, bet daugeliui lietuvių jis liks tik maža dalimi prienamas, nes nemokamu TV3 kanalu bus galima  pamatyti tik Lietuvos rinktinės rungtynes, o visos kitos įdomesnės rungtynės iki čempionato baigiamojo etapo bus rodomos tik mokamu VIASAT  kanalu, nors čempionatas didžia dalimi finansuojams iš valstybės biudžeto, t.y. mokesčių mokėtojų, kuriems tas čempionatas be papildomo mokesčio nebus plačiau prieinamas,  pinigais.

„Mano požiūriu VIASAT grupės šeimininkams ir vadovams derėtų peržiūrėti savo politiką bei pagaliau suvokti, jog  spekuliuoti krepšiniu Lietuvoje krepšinio mėgėjų sąskaita nenormalu ir net rizikinga, nes gausaus būrio krepšinio mėgėjų kantrybė taip pat nėra begalinė ir ji senka... Tai patvirtina gausybė gaunamų laiškų, kuriuose vis griežčiau klausiama, kada gi pagaliau krepšinio mėgėjams bus grąžintas krepšinis. Tokiu atveju laimėtų ir krepšinio mėgėjai, ir Lietuvos krepšinis ir, žinoma, pats komercinis kanalas, pademonstruodamas socialiai atsakingos veiklos pavyzdį“ – tegia Ž. Šilgalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų