• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

M. Gaddafio rezidencijos rajone Tripolyje vėl verda nuožmūs mūšiai

Libijos diktatoriaus Muamaro Gaddafio rezidencijos rajone Tripolyje antradienio popietę vėl įsiplieskė nuožmūs mūšiai. Liudininkų teigimu, iš ten girdisi galingi sprogimai bei intensyvus susišaudymas. Virš miesto skraido NATO bombonešiai.

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalistai, gyvenantys netoli rezidencijos esančiame viešbutyje, pasakojo, kad sprogimai sudrebino ir viešbučio pastatą, kilo panika. Didžiąją paros dalį viešbučio gyventojai vis dar turi apsieiti be elektros ir vandens.

REKLAMA

Po rezidencijos bombardavimo, pulkininko M. Gaddafio medžioklė persikėlė į dykumą, informuoja newsru.com.

Arabų televizijos stotis „Al Jazeera“ praneša, kad kai kuriuose sostinės kvartaluose Muammaro Gaddafio pajėgos apsupo sukilėlius. Pulkininkui ištikimi kariai, be to, iš jo gimtojo Sirto miesto patraukė Tripolio kryptimi.

Naujienų agentūra RT pranešė, kad vykstant intensyvioms kovoms sukilėlius palaiko ne tik NATO aviacija, bet aljanso pareigūnai gelbsti sukilėliams ir ant žemės:

REKLAMA
REKLAMA

M. Gaddafio sūnus S. al Islamas pasirodė Tripolyje

Vienas iš Libijos lyderio M. Kadsafio sūnų Saifas al Islamas pasirodė Tripolyje ir pareiškė, kad vyriausybė „palaužė sukilėlių jėgą“ mieste, praneša BBC.

S. al Islamas atvyko vyriausybės automobiliu į viešbutį, kuris priklauso jo šalininkams praėjus dienai, kai sukilėliai pranešė apie jo sulaikymą. Pasak BBC korespondento, S. al Islamas atrodė pasitikintis savimi ir kupinas adrenalino.

Vėl pranešama apie šaudymus ir sprogimus viešbučio „Rixos“, kurį vis dar kontroliuoja M. Gaddafio pajėgos, teritorijoje. Taip pat aršios kovos vyksta M. Gaddafio rezidencijos rajone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abi pusės tvirtina kontroliuojančios didžiąją sostinės dalį.

S. al Islamas antradienį ryte atvyko į viešbutį „Rixos“, kuriame yra apsistoję dauguma tarptautinių žurnalistų. „Mes palaužėme sukilėlių jėgą“, - sakė jis BBC. Anot S. al Islamo, sukilėliai įsiveržę į Tripolį, pakliuvo į „spąstus“.

Buvo manoma, kad 39-erių S. al Islamas taps savo tėvo įpėdiniu. Sekmadienį sukilėliai pareiškė esą sulaikė jį ir kitus šeimos narius.

TBT niekada negavo patvirtinimo apie M. Gaddafio sūnaus areštą

Tarptautinis baudžiamasis teismas (TBT) antradienį pareiškė, jog iš Libijos sukilėlių nebuvo gavęs oficialaus patvirtinimo, kad M. sūnus Saifas al Islamas sučiuptas.

REKLAMA

Sukilėliai pranešė apie S. al Islamo areštą, bet Tripolyje vėlų pirmadienio vakarą jis pasirodė užsienio žiniasklaidos atstovams, todėl kilo abejonių sukilėlių patikimumu.

„Nacionalinė pereinamojo laikotarpio taryba informacijos oficialiai nepatvirtino“, - sakė TBT pareigūnas Fadis el-Abdallah.

Jis pridūrė, kad pirmadienį tiek TBT, tiek prokuroras sakė gavę informacijos apie areštą, bet teigė, kad dar bando ją patikrinti.

Prokuroro kanceliarija, kuri pirmadienį „Reuters“ sakė, kad iš šaltinių gavo patvirtinimą, jog S. al Islamas suimtas, kol kas neatsako į prašymus pakomentuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų