• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Sočyje susitikę Rusijos ir Baltarusijos prezidentai kritiškai įvertino dvišalių santykių būklę ir konstatavo, kad jie neatitinka strateginės partnerystės statuso, praneša agentūra „BelaPAN“.

REKLAMA
REKLAMA

Dmitrijus Medvedevas ir Aleksandras Lukašenka susitarė imtis praktinių priemonių, kad atkurtų aukštą partnerystės lygį tarp šalių, sakoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Baltarusijos vadovas „ypač pabrėžė, kad būtina užtikrinti visavertį Baltarusijos, Kazachstano ir Rusijos vieningos ekonominės erdvės funkcionavimą nuo 2012 metų sausio 1-osios“. Anot jo, Baltarusija, „prisijungdama prie šio projekto, turėjo didelių išlaidų, tačiau idėjai pritarta, nes svarbu sudaryti vienodas sąlygas įmonėms ir piliečiams šioje erdvėje“.

Rusijos prezidentas pritarė kolegos iš Baltarusijos pozicijai.

Susitikime, be kita ko, buvo aptariamas branduolinės jėgainės statybos Baltarusijoje klausimas. Duotas nurodymas Rusijos atominės energijos korporacijos „Rosatom“ vadovui Sergejui Kirijenkai užtikrinti visų atitinkamų susitarimų dėl statybos ir kreditų suteikimo pasirašymą šių metų rugsėjį „pagal tokią pat schemą ir sąlygas, kokias Rusija priėmė dėl branduolinės elektrinės statybos Kaliningrado srityje“.

D. Medvedevas ir A. Lukašenka taip pat aptarė kai kuriuos konkrečius Baltarusijos ir Rusijos bendradarbiavimo klausimus, įskaitant karinį bendradarbiavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų