REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo 2008-ųjų Britanijos visuomeninio transliuotojo BBC personalas pametė arba pavogė 280 nešiojamų kompiuterių ir 163 mobiliuosius telefonus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša Britanijos dienraščiai „Sun“ ir „Daily Express“, iš viso per 3,5 metų laikotarpį visuomeninis transliuotojas prarado daiktų už du milijonus svarų.

REKLAMA

2009-aisiais pamesta ar pavogta filmavimo įrangos už 100,000 svarų.

Menkesnius nuostolius BBC patyrė dingus vyno buteliams, akiniams nuo saulės, piniginėms, ausinėms, laikrodžiams ir aprangai. Dešimt kostiumų netyčia buvo palaikyti nereikalingais ir išmesti į šiukšliadėžę. Tai BBC atsiėjo 300 svarų.

Taip pat visuomeninis transliuotojas prarado rašiklį, kainavusį 1,500 svarų, kėdę už 1,600, plazminį televizorių – už 6,900.

REKLAMA
REKLAMA

Duomenis leidiniams BBC suteikė pagal Informacijos laisvės aktą (angl. Freedom of Information Act).

Parlamento narys Phillipas Daviesas tai pavadino „labai palaida kultūra“, o Mokesčių mokėtojų susivienijimo (angl. Taxpayers' Alliance) vadovas Robertas Oxley pirmiausiai pasipiktino nepaprastai brangiais visuomeninio transliuotojo pirkiniais: „Žmonės bus šokiruoti, kai sužinos, kad BBC pirko rašiklį už 1,500 svarų, jau nekalbant apie tai, kad jie sau leido prarasti tokį brangų daiktą.“

BBC atstovas spaudai sakė, kad organizacija žiūri į vagystes labai rimtai – neseniai buvo įvestos priemonės, kurios turėtų padėti sumažinti prarastų daiktų skaičių.

Parengta pagal The Sun, express.co.uk, dailystar.co.uk

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų