REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bankas „Morgan Stanley“ sumažino pasaulio ekonomikos augimo prognozę 2011-2012 m., nes, jo nuomone, JAV ir euro zona „pavojingai priartėjo prie recesijos“, ir sukritikavo Vašingtono ir Europos įstatymų leidėjus dėl vangių veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA

Bankas sumažino pasaulio BVP augimo prognozę nuo 4,2 proc. iki 3,9 proc. 2011 metams ir nuo 4,5 iki 3,8 proc. 2012 metams.

REKLAMA

„Mūsų nauja prognozė rodo, kad JAV ir euro zona pavojingai priartėjo prie recesijos“, - rašė vienas iš „Morgan Stanley“ tarptautinio ekonomikos skyriaus vadovų Joachimas Felsas savo apžvalginėje ataskaitoje.

Ir vis dėlto pagal banko scenarijų artimiausiu metu recesija nenumatoma, pridūrė J. Felsas, atkreipęs dėmesį į neblogą situaciją įmonių sektoriuje ir infliacijos sulėtėjimą, turintį teigiamos įtakos vartotojams.

REKLAMA
REKLAMA

„Pastaruoju metu padarytos politinės klaidos - ypač lėtas ir neefektyvus Europos atsakas į skolų krizę, taip pat drama dėl JAV skolos limito padidinimo - išderino finansines rinkas ir susilpnino kompanijų ir vartotojų pasitikėjimą“, - teigiama banko tyrime.

Pasaulio ekonomikos augimui neigiamos įtakos turi ir biudžeto karpymas tiek JAV, tiek Europoje, kur politikai mėgina įtikinti rinkas, jog yra pajėgūs pažaboti skolas.

Banko prognozėmis, išsivysčiusios ekonomikos vidutiniškai išaugs 1,5 proc. šiais ir kitais metais, tuo tarpu anksčiau buvo prognozuojamas atitinkamai 1,9 ir 2,4 proc. prieaugis.

Besivystančių šalių BVP šiais metais išaugs 6,4 proc., prieš tai 2010 metais padidėjęs 7,8 proc., prognozuoja J. Felsas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų